virus, käre Mauritz

... jag är "drabbad" av virus, min vän, därav min totala trötthet och brist på energi. När jag ser sambandet mellan sjukdom och tanke - känner jag mig lättad, om än jag har ett tufft jobb framöver. Läs gärna vad jag kommit fram till och hur jag tänker gripa an uppgiften.

din Greta


Fyrsisk blockering
Ett virus är en varierande, enkel submikroskopisk parasit som består av en kärna av RNA eller DNA omgiven av ett proteinskal. Virus orsakar ofta sjukdom. Det kan inte föröka sig utan en värdcell - så virus anses inte vara en levande organism.

Känslomässig blockering
Ett virus som har fått en sjukdom att utvecklas i kropp är ett tecken på att det finns en "
vilja att bli invaderas av en självskapande tankeprocess, som hindrar dig från att vara dig själv". Att du tillåit en invasion av denna sort betyder att det finns en öppning (försvagning) i din känslokropp eller din mentala kropp. Öppningar uppkommer när itterhet eller harm tillåts att sprida sitt gift.
Viruset har uppstått för att hjälpa dig att "
bli medveten om ohälsosamma tankar".

I Lise Bourbeaus bok Kroppen talar till dig går det att söka upp det mest drabbade området i kroppen för att få en motsvarande metafysisk tolkning. I mitt fall slår jag upp bröstet och halsen - sorgen för oförmågan att "stå upp för självet".

När jag läser dessa rader förstår jag att jag, just nu, flyr från den tankeprocess som är förhärskande inom mig! Det blir alldeles tydligt och begripligt. Efter många år i livet står jag inför insikten att jag i mångt och mycket, levt mitt liv för andra - för att vara uppskattad, sedd och behövd. Vem såg till mina behov - när jag var upptagen med att glädja min omgivning? Ingen - och jag lärde mig aldrig att ens se dem. Visste inte att de fanns!

Nu står jag vid starten till att vara för mig. Hur gör jag det? Vilka är mina behov? Vad väcker min själ? Vad skapar glädje inom mig?

Självklart kan inte ord i en bok ge mig svar, säga allt eller ens ha betydelse - om jag inte själv känner anklangen inom mig. Så böcker, ord, människor är gåvor till mig - för att känna igen vad som pågår inom mig. Livet är en ständig utveckling.

spa ...

... på Rosenön, Smådalarö, har haft ett superskönt dygn! Rummet med terass mot en bit av den lockande svenska skärgården. Badrocken och tofflorna som en påminnelse att jag inte behöver "representera någonting" - inte just nu, inte idag.

Rosenön är nu såld till Niklas Zennström, Skypes gundare.Det berättas att det blir hans privata bostad. Ännu fram t o m oktober kan du njuta av den vackra miljön och proffesionell personal.





Den varmt leende servitören serverade med upphöjd elegans förrätt, varmrätt och en kärleksfull dessert. Det goda och välförtjänta vinet inbjöd till skål med resvännen, småprat och att tacka för en fantastisk dag. Hästensängen var smal, men ack så skön och bäddad! Inga onödiga prylar i rummet - rent och skuldfritt ... Relaxavdelningen med ångbast, solarium, pool, bubbelpool, frukter och juicer i överflöd och sist men inte minst lerinpackningen - varmt, gott, avslappnande, uppiggande och alldeles, alldeles ... underbar! Den fräscha naturen badade i sensommarsol och värme. We had it all!

... att "bara vara" - en välkänd samt kär längtan och också ett mål, för många
... att hitta eller kanske snarare skapa de stunderna i vardagen och hemma är lättare sagt än gjort
... att resa iväg - om så enbart för en helg eller ett dygn - tillät mig skuldfrihet och möjliggjorde en stunds total trygghet
och omvårdnad

... och det enda som krävdes var ett mål och ett beslut - en längtan och en inbokad dag




Allt detta i en gåva, som för denna gång var lätt att ta emot, från min bror Stefan.

Unna dig en stunds bortavaro - det ger så mycket närvaro.

//Maud E

i fall du hade glömt!

... vill jag påminna dig om vad det hela handlar om:

"To live the life that God would will for you,
all that is asked of you is that you be happy,
be at peace, trust all things, allow all things,
and know that you remain as God created you to be."

Dessvärre glömmer jag rätt ofta och behöver påminna
mig själv emellanåt.

//Maud E

glädjerapporten ...

... har fokus på den positiva utveckling som sker i världen och på vad vi kan göra för att bidra till en ännu bättre värld.

Bosse menar att är de goda nyheterna som ger oss kraft att också orka ta ta tag i de dåliga - för möjligheten att skapa balans. Mätningar på immunförsvaret har gjorts - mätningar som visar att goda nyhter/information ökar immunförsvaret - vår motståndskraft.

Problem beskrivs i media, men den positiva utvecklingen - de goda nyheterna - de framgångsrika strategierna och de goda exemplen får en undanskymd roll. Studier visar att sannolikheten för att en nyhetsartikel ska produceras, publiceras och placeras som huvudartikel ökar om den bland annat har negativa inslag.

Jag slutade läsa kvällstidningarna för ca 25 år sedan, då jag just kände mig totalt dränerad och sänkt av all sensationshungrig information. Idag väljer jag medvetet hur jag tar in/balanserar inkommande information. I mitt dagliga arbete har jag också möjligheten att förmedla postiv, användbar och uppbygglig information i balans med fokus med sådant som vi önskar förändra/förbättra.

Det finns redan mycket positiv litteratur och film, som jag bland annat tipsat om, men ... visst känns det ändå skönt att få bekräftelse på att - det finns påvisad fysisk betydelse vad vi matar oss med!!

//Maud E



Glädjerapporten : goda nyheter om vår värld

Författare: Bosse Angelöw
Förlag: Natur och Kultur
Bandtyp: Inbunden, Språk: Svenska 
Utgiven: 200809, Antal sidor: 307
Upplaga: 1, Vikt i gram: 548
ISBN10: 9127117375
ISBN13: 9789127117372

Pris: 161 kr (151,89 kr exkl. 6% moms)

Boken beskriver den positiva utveckling som sker i världen och visar vad vi - var och en -kan göra för att världen ska bli ännu bättre. Jag upplever att de dominerande inslagen i media och i olika rapporter är eländesorienterade. Problemen beskrivs men den positiva utvecklingen - de goda nyheterna - de framgångsrika strategierna och de goda exemplen får en undanskymd roll.

Vi lever i ett samhälle där vi redan från tidig ålder lär oss ett problembaserat förhållningssätt. Fokuseringen på problem genomsyrar alla samhällssektorer.
Även om jag i den här boken utgår från ett möjlighetsorienterat förhållningssätt, innebär det inte att jag ignorerar, förringar eller förnekar de risker och problem som finns. Dessa ska naturligtvis uppmärksammas och åtgärdas i god tid. Men genom att fokusera på det positiva kan vi få kraft och energi till att vidta fler åtgärder så att världen blir ännu godare.

//Bosse Angelöw
docent och socialpsykolog, författare, föreläsare och konsult.

älskade Mauritz, idag lördag ...

... är allt betydligt bättre! Förstår nu att det var en förkylning med övre luftvägsinfektion som fick mig så ordentligt ur gängorna.
... där nere - i djupet - fanns jag dock intressant kunskap om mig själv. Jag har så länge undrat över vad som sker med mig mentalt. Känner inte riktigt igen den stillsamma - inte så "fartiga", lite försiktiga och något osäkra person jag allt oftare möter. Undrar så ofta vart tog all tuffhet, självklarhet och modet vägen? Var det ändå inte hela jag - fanns där annat under? Nu efter dagar av "hängighet" - har jag alltså befunnit mig närmare ett annat själv - som också existerar idag. Den person, som jag behöver lära känna och acceptera. Jag tror också att en viss input kom från att ha läst utdrag ur Lennart Matikainens bok Rena relationer. Förstår idag, att ha en god relation till mig - det är det viktigaste av allt.
... köpte idag en samlingsbox av min älskade Puccini!! Lyssnar med stor glädje till den och ...
... ser fram emot ett operabesök i nästa vecka, dock icke Puccini, men väl Verdi Il Trovatore.
... åh, jag behöver så väl se om mig själv och strunta i alla dem där ute. De får klara sig själva!

älskar dig, min käre Mauritz. Du ger mig mod att söka och se.

din Greta

rena relationer ...

... boken är ett resultat av tusentals coachtimmar. Kärnan i alla problem författaren ställts inför som coach, har på ett eller annat sätt gått att härleda till rädsla eller skuld.
Boken innehåller ett unikt 8-veckorsprogram och väl utarbetade redskap för personlig utveckling.

De flesta som kommer till mig är fokuserade på att de är rädda, arga, sorgsna eller bittra. Men hur de än beskriver sina problem har de ofta sin rot i starka känslor av skuld. Skulden styr våra handlingar samtidigt som den lägger dimridåer
för det som vi egentligen längtar efter.
Våga ge dig ut på en spännande resa tillsammans med mig och tillåt dig att bli en positiv förebild för din omgivning.
//L Matikainen

Går du ofta med
en känsla av att vara skyldig utan att veta var den kommer från?

Vem äger ditt liv och dina val? Och hur tror du att det kommer att sluta om du inte med säkerhet kan svara att det är du?

Rädsla och skuld är det värsta giftet i våra relationer; till vänner, i kärleksrelationer, på jobbet och inte minst i relationen till oss själva. Det yttrar sig bland annat i att man jämt försöker vara stark, får svårt att säga nej, är rädd för att misslyckas i stort som smått och att man lätt blir en sophink i sina relationer. Framförallt får man leva med en låg självkänsla och en usel självbild.




Provläsningsavsnitt hittar du hos adlibris - se Länkar nedan i vänster kolumn!

Lennart Matikainen
- är erfaren coach och en efterfrågad föreläsare.

Bokförlaget Forum
Inbundenn, Språk: Svenska
Utgiven: 200809,
Antal sidor: 271
 
ISBN10: 9137132830
ISBN13: 9789137132839

162 SEK hos adlibris.com

Jag har i dag "coachat" cirka 600 par, ännu fler enskilda individer och många familjer. Jag har arbetat med företag, myndigheter, idrottare, sångare och skådespelare. Under alla dessa samtal med olika personer har det alltid funnits skuldrelaterade drivkrafter. Skuld har legat som hinder för känslor av lycka och frihet, men också för möjligheten att ha sunda relationer omkring sig.

Den viktigaste relationen i ditt liv är den med dig själv, oavsett var du befinner dig eller vilka du omger dig med. Du är centrum i ditt liv och därför kommer arbetet till största delen att ägnas dig och ditt inre. Det arbetet leder till renare relationer.

//Lennart Matikainen


idag, käre Mauritz ...

... är en tung dag! Jag är såå trött, min kropp värker och synes helt utan energi.

... jag väntar ... på ett samtal, ett brev, ett besök, en invitation - det yttre miraklet, impulsen, som tar mig vidare i glädje och stimulans att orka fortsätta dagen, livet.

... vem ger dagen dess värde och innehåll, frågar jag mig? I samma stund blir jag naket och förskräckt medveten om vem det är!

... yttre stimuli och glädje! Men ... om det redan sker ... varför ser jag då inte?

... hur kan jag undvika att som fåraherden i Paul Coelhos Alkemisten - missa att lyssna till mitt eget hjärta?

... hur övar jag mig se det som sker här och nu? Hur
följer jag mina drömmar? Vilka är mina drömmar?


Är min längtan efter yttre impulser är så stor att jag glömmer att leva idag - i nuet! Är det så enkelt som att ta bort längtan?

din Greta

insikter ...

I operate my life and my relationships according to the following insights:

1. The physical universe is an actualization of my thoughts.
2. If my thoughts are cancerous, they create a cancerous physical reality.
3. If my thoughts are perfect, they create a physical reality brimming with LOVE.
4. I am 100% responsible for creating my physical universe the way it is.
5. I am 100% responsible for correcting the cancerous thoughts that create a diseased reality.
6. There is no such thing as out there. Everything exists as thoughts in my mind.

Så klokt tänkt ... och visst har jag erfarit att det är så, likväl glömmer jag  att...
"
it is all in my mind" - och jag bestämmer vilka tankar jag vill ha!

//Maud E

inte avsaknad av rädsla

"Mod är inte avsaknaden av rädsla, det
 är insikten att något annat är viktigare.
"

okänd

//Maud E

RSS 2.0