alla är vi olika ...

... tack och lov!

Men, ... visst kan det vara jobbigt ibland - på jobbet eller hemma. Folk beter sig "konstigt" och man förstår bara inte varför. Inte är det lätt att bli klok på sig själv heller - alla gånger.



Att lära sig Enneagrammet leder, för de flesta, till en positiv förändring i det vardagliga livet – du möter andra med större respekt, förståelse och medkänsla och ser sin egen storhet och potential. Du får också verktyg för hur du kan arbeta med sin personliga utveckling.

Introduktionskurs
den 6-7 februari 2010Kursen kostar  - 1900 kr per person och inkluderar boken Enneagrammet och de nio livsstrategierna. För faktura betalning via företag tillkommer moms med 25%.

Kursen hålls
  -  i centrala Stockholm. Betalningsanvisning och adressuppgifter kommer med kursbekräftelsen.
Anmälan - Anette Berg - 0733-902 944.
Kursledare  - Elisabeth Wiktorén
Elisabeth driver www.enneagramskolan.se i Göteborg och har ett långt förflutet som IT-konsult och av att bygga broar mellan olika synsätt. Elisabeth är utbildad Master Practitioner i både Enneagrammet och NLP på NLP Huset i Köpenhamn.

Välkommen ...
Anette Berg               


Målet med introduktionskursen

  • Kunskap och känsla för enneagrammet
  • Hitta din egen typ och hur typens teman påverkar den egna individuella livsstrategin
  • Få kunskap, känsla och förståelse för hur andra personlighetstyper fungerar
  • Lägga grunden för hur enneagrammet kan stödja den egna personliga utvecklingen 
  • Gemenskap med andra enneagramintresserade – något som man själv väljer hur man vill förvalta

Genomförande
Kursen förutsätter att samtliga deltagare läst boken Enneagrammet och de nio livsstrategierna eller har hittat sin enneagramtyp och därmed tagit till sig enneagramteorin. Vi varvar övningar, diskussioner och nedslag i vissa viktiga teoriavsnitt. Då du lärt sig om de olika typerna intervjuas deltagarna i s.k. paneler. Här får du uppleva människan bakom typen, och hur typernas teman tar sig uttryck i verkligheten.

Lördag kl 9-17
Presentation av de nio typerna, karakteristika, vingar och ben. Gruppövningar i syfte att hitta sitt centra och sin typ.

Söndag kl 9-16
Utvecklingsvägen
Nio paneler (utfrågning av de deltagare som till hör respektive typ). Vi försöker ordna så alla typerna blir representerade


Jag har mött Enneagrammet vid ett antal tillfällen nu och deltog senast på en SPA-helg med Enneagrammet som inslag och tycker mig ha hittat min "typ" - Hjälparen. Hjälparen kommer alltid att locka vilja fram ditt behov av hjälp ... och det är jag kolossalt trött på. Jag vill ha friska, sunda relationer som bygger på rak kommunikation. Jag har därför bestämt mig för att gå vidare med Ann eller Tina, för en personlig konsultation. Tror den ligger kring 1.000-lappen med uppföljning inkluderat.

Jag har en stark önskan och tro på att komma vidare och möta mina mönster genom detta redskap. Det ska bli oerhört spännande ...

//Maud E


   

 

 

 

 

 

 

 


livsyoga ...

Nybörjarpass 1 CD-skivamantrameditation
med Tomas Frankell


Ett enkelt vitaliserande nybörjarpass i Livsyoga med det glädjefulla mantrat Ad Guray Nameh.


Devas shop

 

Mantras stillar ditt sinne och påverkar din intoning till alltet!
//Maud E


förbi är fröets ...

... tid på Jorden. Nu är groddens ögonblick här och genom alla plan och i alla dimensioner kan vi nu samarbeta på ett effektivt och medvetet sätt i denna tillväxt. Ni har alla fått utstå väntan och ovisshet, men i de kommande stunderna då fröet gror, klär ni er alla med djupare insikter, tryggare sanningar och öppnar er fullt för tillitens ljusflöde.

Det finns inga hinder som en grodd inte klarar av. Ni har själva sett blomster ta sig igenom den hårdaste asfalt. Nu med den andliga näringen som når er mognad, kan äntligen de ridåer skingras som hela tiden skymt sikten för er verklighet. I er själva är ni enastående individer, vars förmågor fortfarande ligger i sin vagga. Med groddens tillväxt kommer ni alla att färdas längs insikternas väg, där den ena efter den andra oändligheten öppnar sig för er. Ni har storslagna tider framför er, i er litenhet på Jorden.

Låt oss visa er var ni befinner er just nu. Ni har tagit er igenom tiderna av svält, rädslor och utveckling för att kunna överleva i en värld av oväntade och oftast skrämmande händelser. Ni har skapat och producerat, förstört och byggt upp längs er väg och hela tiden sökt en mening och en inre tillfredsställelse och lycka. Men vad ni än har åstadkommit, så var lyckan kort och meningen flyktig och övergående. Tills ni nådde botten! Ni har under de senaste årtionden försökt spränga hål i någonting som inte existerar, för att nå denna botten. Ni kan inte förbruka mer material, utan att skada er själva längre. Vägen till lycka genom tingens frestelser är över.

Många av er har till slut börjat söka inåt och där funnit en liten gnista av hopp. Detta lilla frö har börjat gro och i denna process har ni renat er själva från yttre behov och närmat er den inre friheten. Där har ni funnit skaparglädje, tillit och medmänsklighet. När ni väl låtit detta lilla inre frö gro i Gudomlighetens ljus i ren tillit, då går processen fort och grodden vaknar. Och här är vi nu!

Vi är nu förenade genom alla dimensioner, tack vare att ni låtit era frön gro till den skapelse som nu kan ta emot mer andlig näring, för att till slut kunna slå ut i full blom. Denna skönhet kommer att slå er med häpnad, Jorden över. Men tills dess så ber vi er att innerligt vårda era växande groddar. Just nu är månljuset extra starkt och föder er med kunskapens ljus. Den närmaste tiden in i det nya året kommer rymden med flera leveranser av högre medvetenhet till er. Även Solen kommer under vissa stunder berika er med sin intelligens. Vi ber er att ta emot i denna växandets tid. Ni behöver inte förstå, känna av någonting eller vet hur det hela går till. Ni behöver bara veta att det sker – inom Skaparens kärleksfulla handling.

Be för dig själv en liten stund varje dag och låt allt ditt överflöd av negativa tankar och andra sämre mönster och beteenden inom dig passera genom din kropp, ner i Moder Jord. För genom all den andliga näring som du nu förses med, så trycks allt det överflöd bort som du inte längre behöver. Moder Jord omvandlar detta stoft till näring för hennes del, så att även hon kan växa tillsammans med er och också få slå ut i full blom.

En morgon blommar ni alla!
Vi-Dimensionen

Tack!

färgstarka målningar ...

... hjärtligt välkomna att besöka Djursholms Bibliotek där Ebba Dieden ställer ut färgstarka målningar i akryl.


Utställningen pågår
11-30 Januari 2010

Öppettider
Måndag & Torsdag 11-19
Tisdag, Onsdag & Fredag 11-17
Lördag 11-14

Torsdag 14 januari mellan 15.00-19.00 eller lördag den 16 januari mellan 11.00-14.00  är jag där och bjuder på lite Vernissagedryck & tilltugg.

Happiness is an ART- ART is happiness ...
Ebba


//Maud E

RSS 2.0