allt sker automatiskt ...

... vetenskap ger er vägen, men det är ni själva som är bränslet. I er kreativitet finns det sökande ämne som tar er närmare källan, närmare Alltings uppkomst. Därifrån har ni tillgång till allt som källan sedan urminnes tider har producerat. Allt finns tillgängligt och det är er nyfikenhet som är motorn i hela denna rörelse.

Genom tidevarven rör sig materia och ickemateria parallellt med varandra i utvecklingsstegen. Det behövs ingen piska eller order från någon. Allt sker per automatik, då det är inbyggt i Systemet. Ni är på alla sätt involverade i denna process. Men i er utveckling har tillagts hjärna och känslor. Dessa egenskaper resulterar i helt nya procedurer för utvecklingsskalan. Ni har tagit mänskligheten fram till vad den är idag. Men i er morgondag kommer en ny potential in i er evolution. Ni sammankopplas för första gången med er andliga potential, i ett medvetet tillstånd på Jorden.

Denna nya tidsepok kommer att sätta vetenskapen på er Jord i en helt ny dager. Tillgängligheten kommer att nå oväntade resultat och forskningen kommer att få utlopp för alla sina visioner.

//inledningen till Budskap 99 ur Siljans Måsar. Läs vidare ...


att lita på Systemet (allkunskapen/universum) är en stor sak - när du kan det löser sig allt automatiskt. För mig är det oftast min vilja att styra och min osäkerhet som är mina hinder. När jag släpper och har tillit har jag lättare att manifestera, men ... allt detta känner du säkert igen. Vill enbart påminna dig.

//Maud E


soppopera ...

I Operans begynnelse - i 1500-talets Italien - var operan ett riktigt folknöje. Man tog med sig matkorg och satt i sin loge och åt, och njöt samtidigt av "spektaklet" på scenen. Tyckte man om det man såg och hörde, applåderade och ropade man samt visade på så vis sin uppskattning. Var man mindre imponerad kunde istället en och annan tomat hamna på scengolvet! Något som vi dock inte vill uppmuntra våra besökare till ...

Vad vi dock vill med SoppOperan är att ta ner operaformen från sin "finkultur" stämpel och visa på att opera kan vara både roligt och spännande. (källa Kulturrum.se)


Sprakande höstpremiär
24/9 - torsdag, kl 18.00
Höstens evenemang börjar med denna premiärafton där höstens artister deltar med smakprov ur sina respektive konserter - det bästa av det mesta!

Medverkande Anna Lindkvist, Johan Rudebeck, Jacqueline Delman, Torsten Föllinger, Maria Sloth, m.fl.
Eric Skarby vid pianot

Stjärnor med hjärnor
27/9 - söndag, kl.17.00
En underhållande resa med anekdoter och kupletter tillbaka till glanstiden för de legendariska stjärnorna Karl Gerhard och Zarah Leander

Medverkande Estradören Mattias Enn, Samuel Skönberg vid pianot

Viva Pavarotti!
18/10 - söndag, kl 17.00
En hyllningskonsert till Luciano Pavarotti.
Kom och ta del av den Italienska sångskatten och njut  
delikatesser skapade av Verdi, Puccini, Donizetti m.fl.

Medverkande Fernando Concha Viaux,  Anna Lindkvist, Fredrik af Klint, Maria Sloth och Eric Skarby vid pianot

Älskade musikaler
20/10 - tisdag, kl 18.00
En äkta musikalafton med ”highlights” från bl.a. Sound of Music, West Side Story, Cats, Phantom of the opera och  
Kristina från Duvemåla

Medverkande Anna Lindkvist, Fernando Concha Viaux, Johan Rudebeck, Jacqueline Delman och Eric Skarby vid pianot


... i november fortsätter programmet. Hämta program på plats eller här på bloggen.


Café Mejan, Fredgatan 12
T-bana till T-centralen/Kungsträdgården sedan 10 minuters promenad
eller buss 3, 53, 62,65 till Tegelbacken.
Kostnad 450 kr  - konsert, soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och kaka.
Uppge ”VIP-kund” gm "tillfälle ..." vid beställningen så får du ett lägre pris - 295 kr!
Biljetter 0762-49 46 43 eller [email protected]
www.kulturrum.se - Med reservation för ändringar


Maria Sloth/Maud E

vakna ...

Föredra alltid ljus istället för mörker, positivitet istället för negativitet och tydlighet istället för svammel. Ni för en tyst tillvaro på det andliga planet och en mycket högljudd tillvaro på det materiella planet. Det är viktigt här och nu att komma i balans. Tillgodogör er de signaler vi sänder er. Förringa inte vår närvaro. Det förringar bara ej själva. Allt går till handling nu och antingen väljer ni att medverka eller kliver ni åt sidan och ser tåget gå er förbi. Det är så enkelt!

För nu har den nya Tiden inträtt på Jorden och det finns ingen återvändo. Allt är för Universums förenandes skull och för mänsklighetens uppvaknande. Tystna inte i ert inre. Gör er hörda djupt inifrån er själva och låt era röster och toner nå ut i världen. Ni behövs på alla plan mer än ni förstår. Känn in ert samvete och lägg till er logik i ert handlande och bli medvetna om vart riktningen bär er. Inte blir det mot mer materiell standard, det kan vi garantera er. Den tiden har ni förbrukat.

Nu behövs helt andra resurser i form av medmänsklig tillgänglighet på alla fronter. Ni drar er och avvaktar, ni slöar och tvekar, ni förhindrar tillförseln av nya energier. Samla er istället inför den nya Tiden och gå enade ut och möt era medmänniskor på den front ni innerst inne önskar. Se vart Tiden brakar hän och se förvaltandet av Moder Jord och hennes framtid. Vad har det blivit av er? Vi väntar på gensvar, vi ger er energi, vi visar på svagheter och ändå sticker ni huvudet i sanden.

V A K N A
//valda delar ur Budskap 54 ur Siljans Måsar


för mig betyder dessa rader och bilden från Siljan en påminnelsen om att vila inåt, att sluta jaga, att vara nöjd - en påminnelse om att allt är ok precis som det är.
//Maud E


bildterapi ...

Bildterapins Dag  lördag 5/9 – aktiviteter på olika ställen i landet.

I Nacka, på Dieselverkstaden, mediarummet 15.00-18.00 träffar du Clara Lindberg och Lena Strömberg,
diplomerade bildterapeuter. Hör om bildterapi och prova själv material.
 
Clara Lindberg - 0708-16 64 01
dipl.bildterapeut


 
Nacka Bildterapi Ateljé
Planiavägen 32, Nacka


//Maud E



whisky på Lida ...

... det var enbart två hundar som ställdes ut i ringen denna gång. Den andre hunden "vann" - framför allt för att den var två månader äldre och mer "färdig". Whisky fick dock kolossalt bra bedömning och är fortfarande den lovande lilla valpen från innan!!

//Maud E

Ambres i Stockholm ...

Nu är det snart dags för en, för många, efterlängad kurs med Ambres i Stockholm.

Fredag 25 september kl 18.00- ca 21.00 och
Lördag 26 september kl 10.00 - ca 18.30
Kostnad  1.900 kr
Plats  meddelas samtliga anmälda

OBS! Begränsat antal deltagare.
Anmälan 

Ambres lotsar oss kärleksfullt fram till insikter, som vi bara anat men inte vågat pröva på. Han är humoristisk och full av medkänsla. Det är Sture Johansson, mediet för Ambres, som du träffar.

Ha det riktigt skönt i den fortsatta sommaren!
Akal Annika



foto Anders Birkeland, GF Studios

Ni kan kalla mig Ambres. Men vad jag heter och vem jag är spelar ingen roll, endast det jag förmedlar har någon betydelse. Det jag talar om är inte någonting nytt. Ni kan känna igen det, ofta utan att veta varför, som om ni redan visste det. Och ni har säkerligen mött det förr men i andra former och genom andra infallsvinklar. Den esoteriska kunskapen om människan och helheten har förmedlats och förmedlas på mångskiftande sätt för att den skall kunna nå ut till så många som möjligt i den nya tiden. Men källan varur de olika floderna, bäckarna och rännilarna kommer är en och densamma. (källa: utdrag ur häftet Ambres.



//Maud E

recovered in life ...

There are four things that you cannot recover in life:
(1) The Stone ... after it's thrown,
(2) The Word ... after it's said,
(3) The Occasion ... after it's missed, and
(4) The Time ... after it's gone.
 

//Maud E

finanskrisen skapar ...

... stressade organisationer.
Finanskrisen och lågkonjunkturen skapar farliga stressbeteenden och handlingsförlamning på arbetsplatserna, befarar beteendevetaren och "stressdoktorn från Örebro" Tomas Danielsson. Det ställer extra stora krav på ledarskapet framöver.


... så skrev jag i februari 2009 och visst det kanske stämde, men ... i företgarvärlden återspeglas ingen "finanskris" - i varje fall inte i de småföretag jag dagligen samtalar med. Många talar om tillväxt! Men vem vet hela sanningen - kanske bidrog en stramare hållning generellt till ökad tillväxt!?

//Maud E

en viktig pusselbit ...

... för ett hälsosamt och gott liv är naturligtvis - naturen. Vi är en del av det naturliga kretsloppet och behöver chanser att återknyta till naturen. Kanske är det först då som en inre balans och trygghet kan uppnås, för att generera yttre harmoni i arbete, samhälle och relationer. Möt dig själv och naturen med öppna sinnen.

Mindfullness - medveten närvaro i naturen
lördag den 13 och 20 september, kl 11-15

Plats – Strålsjöns/Erstaviks naturskyddsområde i Nacka. Vägbeskrivning via mejl till anmälda.
Max antal – 12 personer
Ingen kostnad – ANMÄLAN - 073-783 83 02, [email protected]

Upplägg

Vi samlas ute i inspirerande, vacker natur och det enda kravet för att kunna delta är bra kläder efter det väder som är. Upplevelserna blir dina egna men kan bli ”klarare” i reflektion tillsammans med andra. Vi rör oss långsamt, fokuserar på och förstärker ett sinne i taget. Upptäcker vad vi hör och känner - när vi inte ser. Vi vilar i nuet ...


I naturen är vi hemma.
Naturen väcker tankar om
ursprung, sammanhang, tillhörighet och minnen.
Naturen väcker också vår känsla för de
gröna miljöer som våra förfäder
utvecklades i under årtusenden.

Kanske är det just därför som
vistelse i naturen blir en länk till
vårt ursprung och en motpol till det
snabba ekorrhjul de flesta av oss lever i.

Källa till ovanstående text: Flow learning, Peter Wiborn och Lars-Erik Larsson 2007.


Forskningen visar att ...
... vistelse i utemiljöer har god effekt på stress, sänker pulsen, ökar koncentrationsförmåganoch kreativiteten.



Agneta Billby



Agneta har avslutat sin sista termin på utbildningen till Naturhälsopedagog - "en fantasktiskt härlig utbildning", säger Agneta! Detta är skälet till att hon vill erbjuda dessa två tillfällen - en möjlighet att visa vad hennes utbildning givit henne och vad den kan ge dig och mig. Jag ska absolut deltaga något av dessa två tillfällen ...

//Maud E


whisky till Lida ...

... på utställningen i helgen! Är han fortfarande den lovande valp som utspåddes i Östersund?




Jag återkommer ...

//Maud E

frigör stress ...

... och obearbetade känslor genom metoden TRE - Stress och Trauma Release Exercises.

3:e september
Workshop i Stress and Trauma Releasing Exercices (TRE)
Plats:  Sveavägen 116, Stockholm, Emir Brain Balance Studios
Tid 18.30-20.45

Kostnad 450 SEK första gången, därefter 100 SEK per gång.
Antalet platser är begränsat till 15 personer.
Anmälan

Välkommen hälsar
Jonas, Emir Brain Balance Studios AB
073-51 08 755


En fördel med TRE är att metoden kan användas av dig själv hemma. Det gör dig mindre eller helt oberoende av en terapeut. En annan fördel är möjligheten att delta i stora grupper.



Det är amerikanen och f.d.munken David Berceli, Ph.D., forskare, traumaterapeut (har bla arbetat lång tid med Moder Teresa), som har skapat den kraftfulla metoden.

Intervjuer med David Berceli:
Amerikansk TV. 4 min
Conscious Media Network, 20 min


Tänkte ta mig en första titt på detta själv. Ses vi?
//Maud E









 

20 augusti - 8 september ...

... vad Du kan förvänta Dig av denna energiperiod



Ometeotl/Omecinatl heter guden som ger sin energi till denna period. Denna gudom ses av Maya som dualitetens gud, samtidigt man och kvinna. Skaparen av sig själv, den högsta gudomligheten. Talet tretton följer denna gud, som innebär ljus och fullbordan. Att nå en nivå högre.

Det är också energin från denna gudom som ska avsluta Mayakalendern år 2012. Det ger mig hopp om att vi tillsammans ska kunna skapa en fullkomlig värld, ett paradis på Jorden för alla. Vi har några år på oss att utnyttja energierna maximalt till det positiva för oss själva och därmed också för Jorden och universum.

Att skapa något bättre av det Du har idag kan vara denna periods tillgång för Dig.
Du som vill ändra Ditt liv till det bättre, ska denna period inleda detta projekt. Skapa Din nya energi och håll fast vid den varje dag, skapa med glädje och Du får glädje. Skapa med kärlek och Du får kärlek. Detta gäller allt Du väljer att skapa.

Att skapa med ett högre medvetande
denna period kan vara det sätt som vissa får tillgång till mer information från andra sidan. Detta är en mycket hög energiperiod, och ni kan förvänta er att höga nivåer kan vara till er tjänst, för att ge mer kunskap inom alla områden även den tekniska utbildningen kan komma från andra sidan, så var uppmärksamma på de ord ni får till er genom meditation, kanaliseringar, eller i drömmar. Rent kreativt tänkande kan ge utlopp för ny banbrytande teknik och vägar för hela mänskligheten.

Tack för att Du har läst.
Berit Mårtensson, Ravlunda Österlen

Vill du läsa mer av och om Berit, Maykalendern och Fred på jorden, klickar du på länken.

 

 

//Maud E


31 Juli - 19 augusti ...

Vad Du kan förvänta Dig av denna energiperiod
Tlahuizcalpantecuhtli heter gudomligheten som även kallas guden som härskar innan gryningen. Guden som tillsammans med sin tvillingbror representerar planeten Venus. Planeten som med sitt sätt att byta skepnad från morgonstjärna till aftonstjärna visar på att allting inte alltid är som det ser ut att vara. Att någon som är olik också är samma.



Denna period är till för att bygga broar från gammalt till nytt, skapa förståelse för en framtid, att se tillbaka och förlåta gamla förorätter och skapa nytt. Gå tillbaka och låta kunskap sjuka in till lärdomar utöver vad vad Du trodde från början. Skapa nytt av lärdomen. Samförstånd och förståelse för att vi alla är lika trots olikheter.

Venus energi kan skapa både ilska och kärlek, var noga med att tänka på detta. Välj då inte att låta ilskan ta över, utan älska och förlåt istället. På detta sätt ska freden skapas. Välj att förlåta.

Tack för att Du har läst.
Berit Mårtensson, Ravlunda Österlen

Vill du läsa mer av och om Berit, Maykalendern och Fred på jorden, klickar du på länken.

 

//Maud E


trollflöjten i Dalhalla ...

... opera är något för alla människor att upptäcka - en förtrollad värld utan begränsningar i tid och rum - en sagostund för vuxna. Upplevelsen stannar i själen ...



Genom besöket av vänner från Stuttgart, reste min bror Stefan och jag till våtr hus i Dalarna. De ville vara i skogen med en bok, brasan och vinet ... På vägen upp stannade vi till i Leksand, för att plocka på oss lite tips till deras vistelse. På varsitt håll pratade vi med informationen .och blev intresserade. Andi som kan Trollflöjten utantill blev eld och lågor och kort efter hade vi varsina biljetter till kommande kväll.

En operaarena i världsklass

Operaföreställningarna framhäver Dalhallas bästa sidor. Magnifika skådespel, med kostymprakt och levande musik, förstärks av arenans mäktiga natursceneri. Dalhallas akustik kommer till sin rätt, då vanligtvis ingen ljudförstärkning används.

Dalhalla är den totala upplevelsens "Mekka". På samma gång en enkelhetens boning som totalt det omfattande arrangemanget.

"Bland världens operaarenor tillhör Dalhalla de mest fascinerande. Magazin Festspiele i Wien värderar regelbundet utomhusarenor i hela världen och Dalhalla bedömdes ligga på fjärde plats i 2006 års ranking. Det måste betraktas som sensationellt - att Dalhalla, på några få år, har blivit internationellt etablerad inom operavärlden."

//Maud E



I rollerna:
Papageno: Espen Fegran
Pamina: Eir Inderhaug
Tamino: Klas Hedlund
Nattens drottning: Susanne Elmark
President Sarastro: Michael Schmidberger
Monostatos: Magnus Kyhle
Papagena: Kamila Benhamza

Förste rådgivare: Balcarras Crafoord
Andre rådgivare/Förste ceremonimästare: Michael Axelsson
Andre ceremonimästare: Staffan Alveteg

Dirigent: Gintaras Rinkevicius
Andre dirigent: Arne Almroth
Regi: Steín Winge
Regiassistent: Tzara Tristana
Scenograf: Jesper Kjällquist
Kostymtecknare: Åsa L Tigerstrand
Mask & peruk: Cajsa Jackson
Ljusdesigner: Sven Park

enneagrammet i Gbg ...

Då du känner till Enneagrammet och vet din typ:
Enneagramdagen 29/8 Jag, du och livet
Detta är dagen då alla som vill prata Enneagram träffas. Vi träffas i Hälleviksstrand på Orust, lördag 29 augusti kl 10-17 och temat för dagen är "Hur förhåller jag mig till mig själv, till mina medmänniskor och till själva livsprocessen? Var har jag min norm och rättesnöre? Var finns min kontrollapparat, var känner jag mig trygg?"  Ett ämne där de tre centra Huvud, Hjärta och Kropp skiljer sig åt. Dagen avslutas med paneler.
Pris 300 kr för hela dagen inkl fika och lunch. Anmälan senast 15 augusti.

Introduktionskurs E1,  12-13 sept, 21-22 nov
Kursen ger dig sådan insikt i Enneagrammet att du direkt kan få användning av modellen i förbättrade relationer och för din personliga utveckling. Vi går igenom Enneagrammets idé, centra, utvecklingsväg och alla typerna. Kursen blandar teori och övningar och söndagen ägnas åt s.k. paneler där teorin visar sig i livs levande individer!
Kurstiden är lördag 9-17 och söndag 9-16.  Pris 1900 kr inkl boken Enneagrammet och de nio livsstrategierna. Vi håller till i Göteborg.
 
Föredrag om Enneagrammet
Vi kommer gärna och berättar om Enneagrammet, på din arbetsplats eller bland vänner, i någon organisation du tillhör eller var det kan vara lämpligt. Ett föredrag kan ta allt från en halvtimme till två timmar och kostar 900 kr för privatpersoner. För företag gäller offert.
 
Enneagrammet på arbetsplatsen
Nu är vi igång med seminarier och utbildning på arbetsplatser och har några olika upplägg som vi gärna berättar om.  Vi samarbetar med ledarutvecklare och andra enneagrambaserade företag. Hör av dig så kan vi se hur enneagrammet skulle kunna föras in på just din arbetsplats. Här gäller offert.
 
 
Enneagramkvällar
Varannan tisdag (jämna veckor) träffas vi och pratar kring olika teman. I vår har vi talat om ämnen som Förlåtelse, Delaktighet, Ansvar, Omsorg.  Det är oerhört starkt och lärorikt att höra hur olika vi ser på sådana begrepp och vi ser tydliga mönster utifrån vilken enneagramtyp vi tillhör. Vi skickar ut inbjudan inför varje tillfälle, vill du vara med på maillistan får du höra av dig.
Plats: Holtermansgatan 4, BRÅDS lokaler i Landala, kl 18-20.
 
Fortsättningskurs E2  Enneagrammets dynamik, 19-20 sept
 dig som vill vidareutveckla dina enneagramkunskaper. Kursen kräver förkunskaper motsv. E1 - du vet din typ och känner till Enneagrammets idé. Vi fördjupar förståelsen av dynamiken inom varje typ. Vingarna, de instinktiva undertyperna, hur vi påverkas av våra trygghetsben och stressben. Vi ser på fixering och dygd och börjar arbeta med utvecklingsvägen.
Kurstid är lördag 9-17 och söndag 9-16.  Pris 1900  kr och vi håller till i Göteborg.
 
Fördjupningskurs E3  Att mötas, 17-18 okt
För dig som vill använda Enneagrammet i mötet med andra. Kursen kräver förkunskap - du vet din typ och känner till Enneagrammets idé. Vi ägnar oss åt att tydliggöra kommunikation och reaktion i mötet mellan olika enneagramtyper. Vi  synliggör våra olika sätt att motiveras och våra "ömma tår".
Kurstid är lördag 9-17 och söndag 9-16.  Pris 1900  kr och vi håller till i Göteborg.
 
 
Lästips
Elizabeth Gilberts bok Lyckan, kärleken och meningen med livet.
En bok med massor med humor, vet inte när en läsupplevelse gav mig så många härliga skratt senast. Vi får följa Liz på en resa, både i rum och i andlig tillväxt. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hittar hon balansen mellan att vara en god människa och att leva ett gott liv.

Anmälan  till Elisabeth Wiktorén Enneagramskolan på 0708-28 00 59 eller på [email protected]
Programmet kan i extremfall ändras - i vårt kalendarium på hemsidan  finns alltid aktuell information.

Enneagramskolan och Elisabeth Wiktorén hälsar dig välkommen!


//Maud E

kynolog?

... en kynolog är expert på hund inom samtliga områden som genetik, avel, anatomi, fysiologi, etologi, domesticering och historisk utveckling, rashistoria, dressyr.

Hundutbildningsgruppen heter Svenska kynologutbildningen - det beror på att de har haft många olika utbildningar som täcker det mesta inom området hund.

källa: http://vovve.net/    


//Maud E

i evighet Mauritz ...

... hur ändå mitt hjärta blöder för dig! Mina tankar på dig, rör om i djupet av mitt själv. Du är min eviga kärlek ...

//Greta

ett rikare liv ...

Hitta balansen och få mer tid, mer pengar och mer livskvalitet i ditt eget liv. Hitta vägen till förändring på Charlie Söderbergs och Balansekonomis omtalade seminarium. Bli inspirerad till att göra något med din privata ekonomi. Ändra ditt beteende. Känn ekonomisk frihet.



Stockholm: 19/8, 29/9 | Malmö: 12/8, 2/9 | Göteborg: 16/8 
Kostnad: 200 kr

Charlie Söderberg, ekonomicoach och känd från bland annat TV3, har under många år som föredragshållare inspirerat människor till att tänka nytt, skapa nya resultat och våga göra nya saker. Allt detta tillsammans blir en oslagbar kombination, som jag nästan vågar lova, kommer att ge dig ny kunskap, nya insikter och en möjlighet till att förändra ditt liv till ett ännu rikare liv.     

En genväg till ett rikare liv
Vi på Balansekonomi har funderat mycket genom åren på vad som verkligen skapar framgång i livet. Många människor med goda förutsättningar når inte hela vägen till sina drömmar och många med betydligt sämre förutsättningar når hela vägen fram.

Detta är en av frågorna som Charlie tar upp på seminariet och som du redan här och nu kan få en ledtråd till.
Läs mer om seminariet


... ses vi på Charlies nästa seminarium?
//Maud E

vägledd till resultat ...

"När vi lever på en intuitiv nivå och litar på att våra behov blir
tillgodosedda, brukar vi bli mindre oroliga eller måna att
kontrollera allting.

Vi vet, då, att vi vägleds till resultat, som är bättre än något
vi föreställt oss."

ur boken När livet förändras av Carol Adrienne


Ha en riktigt bra dag! Jag arbetar var dag på att vara intuitiv
- stanna upp, lyssna in och våga tro på ...

//Maud E

på Zita ...

...  7-13 augusti.

Premiär på AUGUSTILUNCH I ROM

AUGUSTILUNCH I ROM
av Gianni Di Gregorio, Italien 2008, 75 min
Gianni är en medelålders man som lever ensam med sin mor i centrala Rom. Han har svåra finansiella problem. När husets ägare erbjuder honom att halvera hans skulder om Gianni tar hand om hans gamla mamma i några dagar kan Gianni inte tacka nej. Allt inramat av rutiga dukar, goda viner och dignande pastabord.

STILL WALKING
av Hirokazu Koreeda. Japan 2008, 114 min
De vuxna barnen återvänder till sitt familjehem en varm sommardag för att träffa sina åldrande föräldrar. Det är en sällsynt händelse och skälet till familjesammankomsten är minnesdagen av den äldste sonens drunkningsolycka för 15 år sedan. Trots moderns ansträngningar, att med för familjen välbekant och omtyckt mat skapa en god atmosfär, är stämningen spänd. Fastän det har gått lång tid sedan den äldste sonens olycka har familjen inte försonats med händelsen. Därtill kommer den patriarkale faderns oförmåga att acceptera de vuxna barnens livsval.

ANTICHRIST
av Lars von Trier, Danmark/Tyskland/Sverige/100 min. Språk engelska, svensk text. Från 15 år.
Han och hon förlorar sin lille son, som leder till att hon drabbas av fruktansvärd panikångest. Hennes make är terapeut och trots riktlinjer om att aldrig behandla sina nära och kära, försöker de tillsammans att brottas med hennes våndor, på platsen där hennes ångest upplevs som starkast: Eden, en övergiven stuga mitt i skogen. Den terapeutiska kampen utvecklas till ett krig mellan könen. Hennes demoner finns i de båda och inte ens han kommer undan naturens skoningslösa inneboende ondska. Naturens brutalitet tar över och hans förnuft och lugn blir fullkomligt lönlöst. Ondskan i henne förvildas.
OBS! filmen är från 15 år. Innehåller explicita våldsscener.

SÉRAPHINE
av Martin Provost, Frankrike 2008, 100 min, från 11 år
Séraphine är den sanna historien om en medelålders kvinna som arbetar som hembiträde i en liten stad i Frankrike. Hon anses vara lite egen, och sin lediga tid ägnar hon åt måleri. Av en händelse får den tyske konstkritikern Uhde syn på en av hennes målningar. Han blir djupt tagen av hennes bilder och tar Séraphine under sina vingars beskydd, men med tiden sjunker hon allt längre in i galenskapen.

------------
PREMIÄR! 14 augusti: IL DIVO
PREMIÄR! 28 augusti: VIDEOCRACY
------------

www.zita.se


//Maud E

snow grouse ...

... kommen ur frysen ... först så smakar det ingenting, den är lite trögflytande p.g.a. att den har legat i frysen. Men så rätt vad det är så kommer smaken som i en explosion, all smak kommer på en gång och vaniljsmaken tar överhanden. Den har en lång eftersmak.

Serveras den rumstempererad är den som en välbalanserad, något lättare typ av den klassiska Famous Grouse.

Detta är en helt ny upplevelse, med väldigt mycket attityd samtidigt som den är relativt lätt. Och passar nog bäst att dricka till sommaren, när det är lite varmare ute.


...  en riktigt hit! Särskilt när vi kunde hade den iskyld i segelbåten!! Den blev en höjdare till Gorgonzola/Mascarpone-osten.

Gorgonzola/Mascarpone 35%
Färskost varvad med grönmögelost. En mycket krämig ost som är utmärkt till matlagning.


//Maud E

super dog ...

... lille Whisky, 5 1/2 mån, var på utställning i Östersund i helgen med uppfödaren, medan matte "seglá ut" på Östersjön!


utslagen på guldkudden ligger en mycket nöjd vovve


Tänka sig - han kom hem med två rosetter!
ett hederspris och                 en för BIR (bäst i rasen)

                  

Hp

Särskilt lovande valp, junior och unghund samt särskilt väl bevarad veteranhund kan tilldelas hederspris (Hp). I avels- och uppfödarklass ges Hp till grupper av enhetlig och utmärkt kvalitet.
Bästa valp med Hp tävlar vidare i finaltävlingarna  om dagens bästa valp (BIR).


//Maud E

citat ...

Jag vet vad jag flyr ifrån, men inte vad jag söker efter.
Michel de Montaigne

affirmation ...





ONSDAG 5 augusti 2009

I am not here to control others.

// Louise L. Hay




RSS 2.0