en kompromiss ...



"... är konsten att dela en kaka så att
alla tror de har fått den största biten."

Winston Churchill


källa - dagenscitat.nu


//Maud E




tja ... vad säger man ...

Tre ganska högljudda tjejer ~16 sitter vid ett bord i kafeterian. Framför sig har de en uppslagen Metro där de läser horoskopen högt.
Tjej 1: Vilket stjärntecken är du?
Tjej 2: Våg.
Tjej 1: Våg … Hm …"Du ska ta vara på tillfälle till affärer, använd sunda för… öh … förnuu… för-nuft." Vad fan står det?! Sunda förnuftet eller nåt sånt.
Tjej 2: Vad är för… ? Ja, det där du sa?
Tjej 1: Vette fan, har aldrig hört talas om det!
Tjej 3 (tystare): Nej, det man inte känner till lider man ju inte av


... eller?! Behövs inte sunt förnuft längre?
//Maud E

ingefära ...

"ät ingefära varje dag, så får
apotekaren dö av hunger"
- gammalt kinesiskt talesätt -


Ingefärsfrukt med yougurt och honung - 4 port

3-4 apelsiner
1 granatäpple
1 dl vatten
1 dl ljust muscovadosocker
1 msk riven ingefära

servera med:
turkisk yougurt eller keso
några granatäppelkärnor

  1. Skala och skär apelsiner i skivor
  2. Rulla granatäpplet mot ett hårt underlag, så kärnorna lossnar. Dela det och gröp ur kärnorna ur ena halvan.
  3. Blanda kärnorna med apelsinskivorna i en skål - spara några till dekoration.
  4. Koka upp vatten, socker, riven ingefära - utan lock i ca 5 min - till en simmig lag.
  5. Låt svalna.
  6. Häll lagen över frukten och marinera ca 20 min i rumstemperatur.
källa: PS! Personlig utveckling och psykologi
PS! är en tidning om dig, dina känslor, dina relationer och din personliga utveckling. Här hittar du artiklarna om allt som rör ditt inre – om hur våra tankar och känslor påverkar själen och kroppen. Du får stöd, råd och verktyg för din egen utveckling.


Ingefärskakor - 45 stycken. Supergoda - framför allt till det egna örttét!!

150 g smör
¾ dl strösocker
2 msk hackad, syltad ingefära
½ tsk mald ingefära
4 dl vetemjöl

  1. Rör ihop smör och socker.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop allt till en smidig deg.
  3. Ställ kallt en stund.
  4. Bred ut degen med hjälp av en gaffel till en stor kaka ca 25x35 cm, på en smord plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 13 minuter.
  6. Skär kakan i trekantiga bitar medan den är varm.
  7. Låt kakorna kallna på plåten.
källa: Inred ute Reva Hllbäck, bokus.com och i min bokhylla.


åttan -utmanaren ...

... självsäker, beslutsam, beskyddande och konfronterande

Människor med Åttans personlighetstyp är de i Enneagrammet som är lättast att känna igen. De är energiska, intensiva, ”allt-eller-inget-typer”. De är rättframma människor som ofta inte har några problem med att vara ärliga om vad de tycker i olika sammanhang. De är naturliga ledartyper, varför de ofta återfinns i ledande ställning på arbetsplatser. Som chefer kör de med rak och tydlig kommunikation och känner ansvar för sina anställda och står upp för dem. De är människor med naturlig pondus och de märks ofta även utan att göra något större väsen av sig. De är uppmärksamma på rättfärdighet och sanning vilket är mycket viktigt för dem och de är beredda att kämpa för det de tror på samt för andra människor som de upplever inte är lika starka som de själva.

Åttor vill vara starka och undviker därmed svaghet - både sin egen och andras. Då de uppskattar rak kommunikation riskerar de att uppfatta dem som inte kommunicerar så rättframt eller inte uppfyller Åttans förväntningar som svaga. Åttor bedriver en ständig kamp för att få sin vilja igenom, vrede är för dem ett naturligt uttrycksmedel som de inte är rädda för. Därför kan det ofta förvåna dem att människor omkring dem reagerar på dem som de gör. De har ett behov av styrka och intensitet vilket dock ofta leder till att de använder lite för mycket energi. De vill gärna kontrollera men vill absolut inte bli kontrollerade. För dem är det självklart att livet är en kamp så de kan driva sig själva mycket hårt – en Åtta som blir utbränd har ”gått på fälgarna” rätt länge. De tenderar också att objektivisera omvärlden, vilket riskerar att ge dem en begränsad syn på andra människor.

För att blir starkt på ett äkta sätt behöver Åttan bejaka sin egen svaghet och våga visa den lite mer. Att lägga band på sin energi och låta andra stå fram är också bra att tänka på. En annan sak är att välja sina strider – vad är viktigt egentligen?

Exempel på Åttor – Martin Luther King, Russel Crowe, Robert Aschberg, May West
  • Social roll - klippan
  • Kommunikation - direkt, pondus, tar plats
  • Självbild - jag är stark
  • Världsbild - ”världen är tuff, bara de starka överlever, jag ska skydda de svaga”
  • Livsstrategi - att ha kontroll och genomdriva sin vilja
  • Motiveras av - ta täten/ansvar, få andra med sig
  • Undviker - sårbarhet/svaghet

Trevlig helg
//Maud E, Tina och Ann

affirmation ...






TORSDAG 26 MARS 2009

I have plenty of time ...

// Louise L. Hay














affirmation ...





ONSDAG 25 MARS 2009

I am safe – it's only change.

// Louise L. Hay













pilarna ...

Enneagrammet är ett verktyg för förändring och utveckling. Pilarna mellan de olika typerna är ett av sätten som modellen kan hjälpa oss med det. Varje personlighetstyp i modellen har en pil som går till en annan typ och en pil som kommer från en annan typ.

Den pil som går ifrån vår typ pekar på den typ som är vår Stresspunkt och den pil som är riktad mot vår typ kommer från vår Stödpunkt.

Att känna igen och förstå vårt beteende i vår stress- respektive tröstpunkt är mycket värdefullt för vår personliga utveckling.

Stresspunkt
Vad det handlar om är att det som hålls tillbaka i varje typ är det som kommer ut under stress på det sätt som manifesteras i vår stresspunkt. Man kan se beteendet som en slags säkerhetsventil. Vi pyser ut en massa frustration den vägen hellre än att sjunka till en lägre nivå i vår egen personlighetstyp.

Stödpunkt
I den personlighetstyp som pilen kommer ifrån kan vi se egenskaper och alternativa strategier att ta till – som får oss att utvecklas. Detta är inget vi gör automatiskt utan det kräver ett medvetet handlande - ett medvetet val.


Maud, Tina, Ann och Tomas på Deva




sjuan - entusiasten ...

... spontan, mångsidig, splittrad, njutningslysten

Människor med Sjuans personlighetstyp känns igen på att de är optimistiska, har en stor aptit på livet och lätt hittar saker att vara entusiastiska över. De söker hela tiden efter den ultimata glädjen, lyckan eller tillfredsställelsen. De är inte så upptagna med mål, det handlar istället om själva resan – och om resan inte är kul så är det bara att byta mål. De ser hela tiden framåt och älskar känslan av förväntan inför något roligt. Frihet är centralt för dem då de gärna vill känna sig fria att välja mellan olika valmöjligheter på kort och lång sikt. De älskar förändring och söker ständigt omväxling i livet – en omorganisation på jobbet är bara kul – då händer det ju något nytt! De är mycket snabbtänkta och påhittiga och har förmåga att se samband och skapa nya slutsatser av sina erfarenheter.

Att ha valmöjligheter är ett sätt att känna sig fri vilket innebär att varje val för dem också är en förlust av frihet. Därför håller de gärna alla vägar öppna så länge som möjligt – vilket kan vara frustrerande för deras omvärld. Sjuan är en av de mentala personlighetstyperna (5,6,7) som ytterst styrs av rädsla men det är inte faror i den yttre världen de är rädda för utan sin egen inre smärta. Därför tenderar Sjuor att alltför snabbt lämna smärtsamma upplevelser, de är för otåliga med processen. Detta gör att Sjuan ofta härbärgerar halvsmälta upplevelser om sorg, projekt, relationer etc. Ett annat sätt de hanterar smärta är genom att rationalisera om händelser till något som känns mindre jobbigt att bära. Sjuor ber heller sällan andra om råd – de ”är sin egen lyckas smed”.

Sjuor mår bra av att dra ner på tempot och ta en sak i taget, att fokusera på något område och verkligen gå in för det – och vara kvar även om det ibland känns lite tråkigt. Då Sjuor har svårt att vara närvarnade i nuet är meditation eller vara ute ensamma i naturen mycket vilsamt för Sjuan.

Exempel på Sjuor – Mozart, Steven Spielberg, Anders Lundin.
  • Social roll - energiknippet
  • Kommunikation - rörligt ansikte, leende, yvigt kroppsspråk, snabb
  • Självbild - jag är lycklig
  • Världsbild - ”världen är full av spännande möjligheter och jag ser hela tiden framåt”
  • Livsstrategi - alltid på väg, alltid söka nytt
  • Motiveras av - frihet, möjligheter, förändring
  • Undviker - att ha tråkigt/egen sorg och smärta


Minns du ... onsdag 25 mars kl.19.00 ger Ann och Tina dig en möjlighet att ta del av Enneagrammet - på Deva Center, Allhelgonagatan. Entré: 140 kr


//Maud E, Tina och Ann

affirmation ...






TORSDAG 18 FEBRUARI 2009
I am safe; it's only change.

// Louise L. Hay














inredningsdetaljer ...

... såsom kuddar, ljusstakar, frotté, glas & porslin samt designade paraplyer och regnkläder för barn och vuxna - hittar du hos Ombrelli. Klicka på bilden för att komma till hemsidan.


till Linda ...

du skriver en kommentar angående mitt inlägg "din kropp talar till dig ..."

Spännande! Just nu är jag peppad och glad inför spännande jobb och flytt men fick en whiplashskada. Hur går det ihop? ;)

I Lise Bourbeaus bok skulle jag läsa och känna in om det hon skriver säger dig något. Det är inget någon annan kan tala om för dig - det är mellan dina tankar och din kropp.

Lise skriver om nacken att den är en förbindelselänk mellan huvud och kropp - en förening mellan den andliga/mentala och den materiella/fysiska världen. Kanske kan detta ge dig en hint om vad som pågår hos dig ...

Angående min miniskskada så kom den när jag hade fått ett toppjobb i Åre. Jag skulle åka skidor och jobba på hotell! Wow - det var livet, men knät sa ifrån. Jag hade att välja på en operation, där jag skulle bli konvalcent större delen av min tid i Åre, åka med skadan och inte kunna åka skidor .. eller stanna hemma. Jag valde att ge mig iväg utan operation - jag skulle ju åka skidor!! Från den dagen fanns inget besvär med knät! Som jag ser det var min längtan efter äventyret större än min rädsla att förändra mitt liv! Har än idag inte sett till några symtom från det knäet ... och det är nu 25 år sedan.

Kanske har detta inspirerat dig till att gå på hennes föredrag eller köpa boken.

//Maud E

klassisk massage ...

... och skön avslappning i din bostad eller på Ebba Diedens mottagning centralt i Djursholm.

Den klassiska massagen hjälper dig att må bättre på många sätt.
* ökar blodcirkulationen i musklerna och ...
* får spända muskler att bli mjuka och elastiska
* bryter ner slaggprodukter i musklerna och ...
* immunförsvaret stärks
* förbättrar lymfsystemets renande förmåga
* genom avslappningen förbättras sömnen

Genom kroppsberöring frisätts hormonet oxytocin. Ett hormon som hjälper dig att gå ner varv och ger kroppen lugn samt ro.

Ge dig själv en en stunds uppmärksamhet och belöning.

1/2 timme - 300:-
1 timme - 500:-
1 1/2 timme - 700:-


Mycket flexibla tider - även kvällar och helger.

För tidsbokning och/eller vidare information

Ebba Dieden
Svitiodsvägen 11, Djursholm
08-755 15 29
0709-90 59 62

en petition ...

"... där du ber universum om hjälp! Du är en del av universum - en del i valkretsen. Du har full rätt att vara med i universums agerande - och tala om hur du känner och vad du önskar. Tro mig det kommer att tas under övervägande."
ur
Lyckan, kärleken och meningen med livet, sid 41- Elisabeth Gilbert


Om du skulle skriva en petition till (Gud) universum - hur skulle den se ut? Vad önskar du hjälp med?

//Maud E



Lyckan, kärleken & meningen med livet

Lyckan, kärleken & meningen med livet

Författare:

Elizabeth Gilbert

Översättare:

Carla Wiberg

 
Bandtyp: Pocket, Språk: Svenska
Utgiven: 200806, Antal sidor: 339
Vikt i gram: 196
ISBN10: 9100119547
 
Pris: 39 kr (36,79 kr exkl. 6% moms)

affirmation ...






FREDAG 13 FEBRUARI 2009
Today I am content to be me

// Louise L. Hay














sexan – den lojale ...

... engagerad, ansvarsfull, ängslig och misstänksam/skeptisk

Människor som har Sexans personlighetstyp känns igen på att de är pålitliga, ärliga, beredda och engagerade. De visar ofta mycket vänlighet och känslighet mot andra människor och får dem att känna sig inkluderade. Det är viktigt för dem att människor de möter känner sig väl till mods så de vill visa att de är vänliga, ofarliga och pålitliga. De ofta bra på att arbeta i grupp och som ledare är de en av gruppen och har inget behov av att glänsa själva. De är duktiga på analys och scenariobyggande då de har förmåga att tänka i konsekvenser i flerfaldiga led och har sinne för detaljer. Sexan är Enneagrammets mest komplexa personlighetstyp då den rymmer många motstridiga egenskaper. Människor med denna personlighetstyp är både rädda och modiga, söker auktoritet men tvivlar samtidigt alltid lite på den, de kan vara aggressiva men också passiva etc.

Som en av primärtyperna (se Trean) använder Sexan sina tankar för att hantera tillvaron men de har svårt att lita på att de kan tänka rätt själva. Detta gör att de gärna söker andras åsikter och kunnande. De kan också söka i böcker eller på Internet för att få ledning. Samtidigt kan de inte till 100 % köpa det någon annan säger vilket skapar tvivel i dem. Sexan är ständigt beredd och kollar hela tiden av vad som händer runtomkring dem - för att känna trygghet. Det finns en ständigt närvarande ängslan som varierar beroende på hur bra Sexan mår. Sexor kan ha ett vacklande självförtroende och är alltid bättre än vad de själva tror - då de vill vara beredda är de alltid mycket väl förberedda vid t.ex. ett framförande. Som ett led att ta sig ur sin oro utmanar många Sexor rädslan och testar ”farliga” saker som bungyjump eller extremsporter.

Sexor mår bra av att börja fundera på hur ofta allt de oroar sig för verkligen inträffar och om det är någon mening att då lägga så mycket tid på de tankarna. Att lugna sinnet genom t.ex. meditation eller kroppsövningar som Yoga kan hjälpa Sexor få tyst på det inre tjattret. Exempel på sexor - Bruce Springsteen, Tolkien, Eric Clapton, Fredrik Reinfeldt.

  • Social roll - den pålitliga
  • Kommunikation - vänlig, öppen, ofarlig, oroligt ansikte
  • Självbild - jag är pålitlig
  • Världsbild - ”världen är hotfull och osäker. Jag måste vara lojal och ifrågasättande”
  • Livsstrategi - söker ledning i någon/något utanför mig själv
  • Motiveras av - samarbete, vara förberedd
  • Undviker - avvika från plikt

//Maud E, Tina och Ann

en tänkt motsats ...

"Döden kan endast vara en tänkt motsats till livet." Martinus


Klassiker i ny utgåva!



Kosmisk livssyn
av Nils Kalén. Martinus och hans världsbild. En lättläst introduktion som ger en överskådlig bild av den kosmiska världsbilden.



Martinus (1890-1981) fick genom intuitiva upplevelser tillgång till en alltomfattande logisk världsbild, "Martinus kosmologi" – en andlig vetenskap som steg för steg visar livet som en evig utvecklingsprocess uppbyggd av logiska strukturer, där kärlek och visdom styr och genomsyrar allt. Det finns ett Medvetande bakom och i alla livsyttringar, ett medvetande som styr evolutionen. Livet är evigt och det vi kallar döden innebär bara att livet fortsätter i en annan dimension. Martinus påpekade tidigt att "naturvetenskapen är den andliga vetenskapen i sin linda" och han uppmanade Per Bruus-Jensen att strukturera kosmologin och att pröva och koppla den till naturvetenskapen. Resultatet har blivit ett livslångt engagemang bl.a. i form av ett betydande författarskap, innefattande mycket av det Martinus förmedlade under de intensiva undervisningsåren och som inte finns i Martinus egna böcker. Materialet visar på bred tvärvetenskaplig front att naturvetenskapen närmar sig Martinus kosmologi …

affirmation ...





TISDAG 4 MARS 2009

I do not have to earn love. I am lovable because I exist.

// Louise L. Hay







Mina goda vänner Annika och Claes blev mormor och morfar igen. I tisdags kl 19.47 föddes en litet mirakel, en flicka på 3140 g, 49 cm. Minns ... att vi är alla mirakler, blommor  i universum och helt unika.
//Maud E








nu är de många ...

... typerna i Enneagrammet ... och månne lite mariga att komma ihåg. För att du ska slippa åka upp och ned i kategorin och jämföra dem - lägger jag en sammanfattning här. Kopiera och använd som du vill. Listan kompletteras eftersom ...

//Maud E


ettan – förbättraren
... principfast, idealistisk , självkontrollerad & perfektionistisk

Exempel på kända Ettor – Gandhi, Al Gore, Ingvar Kamprad

* Social roll – läraren
* Kommunikation – rak kroppshållning, ögonkontakt, kan se ”sträng” ut
* Självbild – jag gör rätt
* Världsbild – världen är ofullkomlig och jag jobbar med dess förbättring
* Livsstrategi - se till att ha rätt, ha höga krav
* Motiveras av – perfektion, förbättring för många
* Undviker – att göra fel

tvåan - hjälparen ...
… generös, tillmötesgående, demonstrativ och possessiv

Exempel på Tvåor – Moder Theresa, Stevie Wonder, Dolly Parton, Lill-Babs.

* Social roll - den nära vännen
* Kommunikation - kroppskontakt, följsam, nära, leende
* Självbild - jag vill hjälpa andra
* Världsbild - världen är full av människor som behöver min hjälp
* Livsstrategi - självuppoffring
* Motiveras av -vara behövd/viktig i andras liv
* Undviker - att se egna behov

trean - presteraren ...
... anpassningsbar, effektiv, driven, image-medveten

Exempel på Treor – Oprah Winfrey, Barack Obama, Carola Häggqvist

* Social roll - den bäste
* Kommunikation - attraktivt yttre, anpassad, otålig
* Självbild - jag är framgångsrik
* Världsbild - "världen värdesätter vinnare, så jag undviker misslyckanden”
* Livsstrategi - sök målet utanför dig själv
* Motiveras av - mål, erkännande
* Undviker - att misslyckas

fyran – individualisten
... uttrycksfulla, intuitiva, självupptagna och dramatiska

Exempel på Fyror -– Bob Dylan, Lars von Trier, Ingmar Bergman, Lasse Winnerbäck.

* Social roll - den speciella
* Kommunikation - livlig, mycket känslor, kontakt
* Självbild - jag är annorlunda/unik
* Världsbild - ”andra i världen har något som jag saknar/ jag har något som andra saknar”
* Livsstrategi - leta efter det som saknas
* Motiveras av - meningsfullhet, trogen sina känslor
* Undviker – vanlighet

femman – undersökaren
... uppmärksamma, innovativa, hemlighetsfulla och enstöriga

Exempel på femmor – Einstein, Bill Gates, John Lennon och Van Gogh.

* Social roll - experten
* Kommunikation - tankfull, ”i sitt huvud”, reserverad
* Självbild - jag vill förstå
* Världsbild - ”världen vill invadera mig, jag behöver enskildhet för att vakta mitt och ladda energi”
* Livsstrategi - minimera behov och utbyte med andra
* Motiveras av - kunskap, oberoende
* Undviker - förvirring

sexan
– den lojale
... engagerad, ansvarsfull, ängslig och misstänksam/skeptisk

Exempel på sexor - Bruce Springsteen, Tolkien, Eric Clapton, Fredrik Reinfeldt

* Social roll - den pålitliga
* Kommunikation - vänlig, öppen, ofarlig, oroligt ansikte
* Självbild - jag är pålitlig
* Världsbild - ”världen är hotfull och osäker. Jag måste vara lojal och ifrågasättande”
* Livsstrategi - söker ledning i någon/något utanför mig själv
* Motiveras av - samarbete, vara förberedd
* Undviker - avvika från plikt

sjuan – den entusiastiske
... spontan, mångsidig, splittrad, njutningslysten

Exempel på Sjuor - Mozart, Steven Spielberg, Anders Lundin.

* Social roll - energiknippet
* Kommunikation - rörligt ansikte, leende, yvigt kroppsspråk, snabb
* Självbild - jag är lycklig
* Världsbild - ”världen är full av spännande möjligheter och jag ser hela tiden framåt”
* Livsstrategi - alltid på väg, alltid söka nytt
* Motiveras av - frihet, möjligheter, förändring
* Undviker - att ha tråkigt/egen sorg och smärta

åttan - utmanaren ...
... självsäker, beslutsam, beskyddande och konfronterande

Exempel på Åttor – Martin Luther King, Russel Crowe, Robert Aschberg, May West

* Social roll - klippan
* Kommunikation - direkt, pondus, tar plats
* Självbild - jag är stark
* Världsbild - ”världen är tuff, bara de starka överlever, jag ska skydda de svaga”
* Livsstrategi - att ha kontroll och genomdriva sin vilja
* Motiveras av - ta täten/ansvar, få andra med sig
* Undviker - sårbarhet/svaghet


nian -
... lättsam, behaglig, konflikträdd och frånvarande

Tre amerikanska presidenter har varit nior; Reagan, Eisenhower och Lincoln. Andra exempel är Jan Eliasson och Benny Andersson.

* Social roll - ingen särskild
* Kommunikation - mjuk, accepterande, otydlig
* Självbild - jag är nöjd
* Världsbild - ”jag kan inte hävda mig i världen, istället ska jag skapa harmoni”
* Livsstrategi - att ha frid inombords
* Motiveras av - harmoni, ”vänliga” utmaningar
* Undviker - skonflikter

femman - undersökaren ...

... uppmärksamma, innovativa, hemlighetsfulla och enstöriga

Femman känns igen på att de är observanta, nyfikna, osentimentala och objektiva. De strävar efter att vara kunniga och kompetenta och är bra på att fokusera på något område som intresserar dem vilket gör att de ofta är kunniga specialister. Stunden då "polletten trillar ner " – att förstå - är vad Femman lever för! De registrerar vad som händer i deras omgivning och vill förstå världen intellektuellt, något som också ger dem en känsla av trygghet. De trivs mycket bra med att vara själva och att roa sig med att fundera ut nya tankar och idéer. De har en vilja att penetrera verkligheten och att se igenom det som är fördolt. De är goda lyssnare och har också ofta ett fantastiskt minne för detaljer och händelser. Genom sitt observerande och funderande kan de ofta få ut mycket mer av en film eller bok än andra – de kan grunna på den i timmar eller dagar. När det gäller det materiella har Femmor ofta enkla behov och är sällan de som lägger pengar på det ytliga och materialistiska.

Femman är den av Enneagrammets typer som är mest i sitt huvud och de litar oftast bara på sitt eget tänk. I grund och botten ser Femman världen runt omkring sig som osäker och skrämmande, vilket gör att de inte gärna delar med sig av sitt privata till andra – de är ofta reserverade i sociala sammanhang. De trivs inte i stora samlingar av människor och vill gärna ha en uppgift, t.ex. som fotograf om de ska gå på någon större fest. De är Enneagrammets verkliga cyniker och kan vara riktigt pessimistiska om sin omgivning och världen. De kompromissar inte om det de vill undersöka och kan bli helt identifierade med sina idéer.

Femmor mår bra av göra fysiska saker som träning, yoga, massage etc. vilket tar dem bort från huvudet en stund. Att dela med sig mer av sig själva och sitt privata till vänner och familj är också bra. Exempel på femmor är Einstein, Bill Gates, John Lennon och Van Gogh.

  • Social roll - experten
  • Kommunikation - tankfull, ”i sitt huvud”, reserverad
  • Självbild - jag vill förstå
  • Världsbild - ”världen vill invadera mig, jag behöver enskildhet för att vakta mitt och ladda energi”
  • Livsstrategi - minimera behov och utbyte med andra
  • Motiveras av - kunskap, oberoende
  • Undviker - förvirring

//Maud E, Tina och Ann

affirmation ...




FREDAG 6 MARS 2009

My income is constantly increasing.

// Louise L. Hay








Wow - så underbar känsla det ger, att tänka så och ... efter känsla och tanke följer –  manifestation!
//Maud E







de kallas även ...

  • 1. Förbättraren - kallas även Perfektionisten
  • 2. Hjälparen - kallas även Givaren
  • 3. Presteraren - kallas även Bekräftelsesökaren
  • 4. Individualisten - kallas även Romantikern
  • 5. Undersökaren - kallas även Tänkaren
  • 6. Den lojale - kallas även Problemfinnaren
  • 7. Entusiasten -kallas även Livsnjutaren, Visionären
  • 8. Utmanaren - kallas även Ledaren, Beskyddaren
  • 9. Medlaren - kallas även Fredsmäklaren
/källa Wikipedia

Kolla in femman Iakttagaren imorgon ...

//Maud E

affirmation ... (aah den här är bra!)






TISDAG 4 MARS 2009

I have the perfect partner in life.

// Louise L. Hay






Den här är väl klockren!! - för oss alla.
//Maud E








affirmation ...






TISDAG 3 MARS 2009

Acceptance is giving ourselves and others the ability to just be.

// Louise L. Hay






Vad eller vem kan du acceptera idag? Jag väljer att acceptera mig! - heela dagen! Men ... hur kan jag göra det med tankar om felaktigheter jag sagt eller gjort - snurrar runt i huvudet? Jo, genom att "tacka för den perfekta, harmoniska lösningen som sker genom allkunskapens visdom".
//Maud E







att leva medvetet ...

... innebär helt enkelt att jag vet vad jag gör, när jag gör det!


välkomna den nya dagen/veckan/månaden ...

//Maud E

RSS 2.0