tankens kraft ...

En affirmation med påminnelsen om tankens och attraktionens kraft.
//Maud E








TISDAG 28 APRIL 2009

What I think and say goes out from me, the Universe responds,
and it comes back to me.

// Louise L. Hay















följ flödet ...

Ta vara på varje ögonblick som livet ger er. Framför allt de svåra och obehagliga stunderna, för det är där ni speglar era läxor och missioner.

Lär ni er att läsa av spegeln rätt, så behöver ni inte uppleva dessa stunder av obehag igen. Följ flödet, möt det ni möter med hela er tacksamhet och se helheten i allt. Se väven som väver ihop er alla till en gemensam skapelse av er framtid. Ni är eviga, ni är eniga och ni är helheten – tillsammans – inte en och en.

I all kärlek
ÄrkeÄngeln Gabriel
Med Högsta Församlingen




En skön helg ...
//Maud E

ändra dina tankar ...

Era liv är precis så som ni har bett om att få uppleva dem. Ingen får leva det önskeliv som ni tror existerar bortom era vyer. Nej, även den som är rikast i er värld har våndor, ångest och inser att allt inte går att köpa för pengar. Ert habegär är endast kvarlevor från en tid då ni fortfarande levde på mycket låg medvetandenivå. Ni behöver inte längre sakna någonting. Ni lever i ett överflöd i er själva och behöver endast upptäcka detta fenomen.

Därför upprepar vi nu ofta detta ämne, så att ni kan ändra era tankar och inställningar till pengar och till ert eget värde. Men vi kan inte göra själva arbetet åt er. Vi kan bara åter och åter igen påminna er. Programmera om era gamla minnen och klargör för er själva att ni är oändliga. Allt finns tillgängligt för era skapelseförmågor. Ni behöver bara fokusera på det som ger er glädje och mening och inrikta er energi mot de mål ni vill uppnå. Att sätta upp gränser som pengabrist, feghet eller dåligt självförtroende, försenar bara er mission. Våga leva ut den människa som ni är ämnade till att leva ut.

//valda delar ur Budskap 115 ur Siljans Måsar


Besök gärna deras hemsida. Siljans Måsar är en icke vinstdrivande ideell förening. Deras mål är att bidra till "utveckling av människors medvetande, att uppmuntra människor till större frihet, enhet och att skapa en gemenskap för allt och alla som vill arbeta för dessa mål."

Du kan ockås ställa din egen fråga och få ett andligt och vägledande svar.

Jag lägger denna text och mer framöver på bloggen, för jag tycker den har så mycket kärleksfullt och självklart att förmedla. Väl andligt kanske någon tycker - jaa, visst är det det, men månne är vi också starkt andliga varelser.

//Maud E

affirmation ...





MÅNDAG 20 APRIL 2009

I balance my life between, work, rest and play. They all get equal time.

// Louise L. Hay














affirmation ...





FREDAG 17 APRIL 2009

I forgive myself

// Louise L. Hay






Aah - den behövde jag, just idag! Ställer omåttliga krav på mig själv att klara av på direkten och att det jag gör ska vara perfekt. Var kommer detta ifrån, frågar jag mig? Det kan inte vara hälsosamt! I forgive myself.

//Maud E












affirmation ...





ONSDAG 15 APRIL 2009

I am healthy, happy, and whole.

// Louise L. Hay














whisky ...

... den nye familjemedlem kom, 8 veckor gammal, på påskdagen.

 
Han är redan efter dessa dagar väl hemmastadd på terrassen.

Otroligt sådan tillit de visar, han sover bra och gillar redan att springa mellan vattenskålen och trädgården!  Med fart må jag lova. Så till den grad att ett benet stukades två ggr igår, men han brydde sig inte, vilade och sedan var det full fart igen.

 
En present från "heltidsmormor" Anita.           Han har redan visat goda tecken på sin
                                                                                hjälpsamhet i trädgårdsarbetet.


Jag går med andra ord en speciell och alldeles ny vår till möte.
//Maud E

sabayonne ...

... riktigt gott alternativ till traditionell äggtoddy.


3 st ägg
3 st äggvitor
180 g socker
40 g cognac

Gör så här - tillagningstid ca 20 minuter
1. Placera en mindre kastrull i en större fylld med vatten och värm upp till ett vattenbad.
2. Vispa ägg, vitor och socker och häll i den mindre kastrullen.
3. Vispa över vattenbadet i 6-10 minuter tills röran är luftig och krämig.
4. Tillsätt cognac och vispa vidare i cirka 2 minuter.
5. Såsen är färdig att användas som den är eller som tillbehör till exempelvis en bärtartelette
- eller mitt tips en riktigt god chokladtryffel.


GLAD PÅSK
Maud E



 

affirmation ...





SKÄRTORSDAG 9 APRIL 2009

Today my opportunity for success is unlimited.

// Louise L. Hay














affirmation ...





ONSDAG 8 APRIL 2009

Life is an adventure, and the Universe is always on our side.

// Louise L. Hay














proffs kontra amatör ...

amatören hoppas ...
proffset arbetar!

//Maud E


moget och smakrikt ...

... vin! Trotsa vintern och ta fram grillen redan nu till påsk och avnjuta en välhängd entrecote, eller något så enkelt och annorlunda som en hemgjord, grillad mini pizza.

Beringer är känt världen över som specialister på Cabernet sauvignon och med "ikonvinet" Private Reserve. Beringer lanserade i somras en bag-in-box på just Cabernet sauvignon och detta exklusivt för den skandinaviska marknaden!


Ett riktigt "läckert" vin, som passar till det mesta - från den möra köttbiten till den enkla räksmörgåsen. En favorit i mitt kök. Det är ett beställningsvin - se länk under bild. Beställ och ditt Systembolag smsar dig när det kommit in. Kan gå på mindre än en vecka.
//Maud E


Beringer Cabernet Sauvignon box
art.nr: 74639 pris: 219.-

Beställ här!


nian - medlaren

lättsam, behaglig, konflikträdd och frånvarande

Personer som har Ninas personlighetstyp känns igen på att de är varma, vänliga och optimistiska och har lätt att få människor runtomkring dem att känna sig accepterade. De är anpassningsbara och har förmåga att se saker från många synvinklar och skapa lösningar som tar tillvara olika önskemål. Detta gör att de t.ex. passar i rollen som diplomat eller medlare. Deras anpassningsbarhet och acceptans av andra gör också att de ofta omger sig vänner som sinsemellan är väldigt olika – de låter andra vara som de är. De trivs med rutiner och struktur och är oftast bättre på att se ”den större bilden” än att gå ner i detaljer. Samtidigt som de är anpassningsbara är Nian även Enneagrammets mest envisa personlighetstyp då de kan vara mycket envisa när det gäller dem själva inom det som de känner särskilt mycket för.

Nian är en av primärtyperna (se trean) och i Nians fall handlar detta om Instinkten - de har svårt att känna och agera efter sin instinkt. De har också lätt att prioritera behoven hos dem omkring sig – ofta på bekostnad av sig själva – de tycker helt enkelt inte att de är så viktiga och de vill undvika konflikter till varje pris. Nior strävar ständigt efter att nå och behålla sin egen inre frid och harmoni och som strategi för att undfly obehagliga delar av livet och behålla sitt inre lugn har de utvecklat en förmåga att ”logga ut” och inte delta i det som händer omkring dem. De kan se ut och agera som om de deltar men inom sig är de långt borta i någon dagdröm. Där skapar de en egen inre verklighet vilket för en mindre mogen Nia kan vara det ställe där de är mest. I en kärleksrelation kan fantasiversionen ta över vilket gör att Nian inte ser om relationen inte är bra. De problem Nian stöter på i sitt liv handlar oftast om vad de inte gör – de behöver andra runt omkring sig för att få energi till att agera.

Det som personer med Nians personlighetsyp behöver tänka på är att ta sina egna behov på allvar och inte säga ja när de menar nej. Det är också bra att börja lägga märke till mönstret att ”logga ur” och istället stanna kvar i det som händer runtomkring dem – även om det ibland kan vara obehagligt.

Tre amerikanska presidenter har varit nior; Reagan, Eisenhower och Lincoln. Andra exempel är Jan Eliasson och Benny Andersson.

  • Social roll - ingen särskild
  • Kommunikation - mjuk, accepterande, otydlig
  • Självbild - jag är nöjd
  • Världsbild - ”jag kan inte hävda mig i världen, istället ska jag skapa harmoni”
  • Livsstrategi - att ha frid inombords
  • Motiveras av - harmoni, ”vänliga” utmaningar
  • Undviker - skonflikter

Nu har vi presenterat de nio "typerna". Hoppas du uppskattat vår resa. Under kategorin Enneagram fortsätter Ann och Tina att komma med intressant information, som bygger vidare på vår kunskap och intresse.

//Maud E, Tina och Ann

affirmation ...





FREDAG 3 APRIL 2009
For every problem that I may create, there is a solution.
// Louise L. Hay














RSS 2.0