humor, eller ...

Tunnelbanans gröna linje mot Hässelby
Ett barn ~10 står på ett säte och hoppar och pekar och verkar vara allmänt hysterisk.
Pappan ~40: Sätt dig ner nu och ta det lugnt.
Barnet: Pappa, jag vill ha en sådan där båt till jul, kan inte vi fira jul tillsammans!?
Pappan: Nej det kan vi inte göra, för jag hatar din mamma.


Vad tänker folk (!) på eller med? Hur medvetna är människor om hur det de säger kommer ut?
Maud E


tjuvlyssnat ...

Två tjejer ~17 sitter och diskuterar olika fobier.
Tjej 1: Ja, jag är ju homofob!
Tjej 2: Va!? Vad säger du?
Tjej 1: Jag är homofob, är inte du det?
Tjej 2: Vet du vad homofob är?
Tjej 1: Ja, men homofob! Jag har fobi för trånga utrymmen!


Jaa, vaär vi på väg i denna upplysningens period?
Maud E

inte så aktiv ...

... på bloggen!! Det har du märkt. Underbart med flera nya uppdrag gör att arbete
går före, sedan har jag inte själv låtit mig inspirerats så mycket på sistone ... Vad
nu det beror på (!?). Troligen att sinnet är ockuperat på annat håll, vilket åter bekräftar
att sinnet styr - mer än vi är medvetna om. Tänkkvärt!

Det är således viktigt att jag är medveten om vilka tankar som uppehåller sinnet
- är det tankar jag främjas av?

Något jag är medveten om (just nu) är dig som besökare!

Jag älskar snön som föll, men ... i min mening alldeles för överraskande! Har två
båtar att ta hand om. En som ligger upplagd, men utan vintertäcke. En som fortfarande
ligger i vassen!! Nå snön blir inte kvar så jag hinner både fixa det och kasta några
frön i jorden innan den "riktiga" vintern kommer.

Varma vinterkramar
//Maud E

hinner du med ...

... att leva enligt alla regler för ett bra och långt liv?!

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple och en banan för kalcium. Du ska också äta en apelsin för C-vitamin! Det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Du måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden du hittills tillbringat på toa). Du måste även dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt - och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem!
Ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!), men om du tar alla tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Du ska också äta nötter, bönor och ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs 5 timmar!

... och så en sak till - efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Det ska du göra så länge du har tänder och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på, kan du ju städa badrummet, kanske installera cd-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Du måste dessutom sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Då är det 3 timmar kvar på dygnet, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom du måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen. Sedan ska du hålla dig informerad, dvs läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid - och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex. Du ska även hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När vi räknar ihop allt det här behövs det ett dygn på minst 29 timmar.

Enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! T.ex. duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du i dig dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på tv och läser tidningar medan du torkar golv - och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).

Om får 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som du ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är ... som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

Ha det riktigt bra - skriv eller ring om du behöver prata om din stress!!
//Maud E

mästarens hemlighet ...

... bygger bl a på att känna till:

Attraktionslagens principer Det jag fokuserar på växer.
När du upptäcker att du ägnar uppmärksamhet och ditt engagemang på fel och brister - det händer oss alla ibland. Stanna då upp och fråga dig själv "För detta mig närmare det jag vill uppnå ,eller längre ifrån?" Då du vet du svaret -- tacka dig själv för din medvetenhet.

Sänd dina positiva uppskattningar i tanken och hjärtat till de personer, som du är upphakad på eller som irriterar dig - INNAN du skall träffa dem, t.ex chefen, din partner, svärmor, grannen eller dina barn. Fokusera på det du kan komma på som är bra med och hos den här personen – kanske är det punktlighet, god klädsmak, bra på att baka. Du kommer bli förundrad över vad som sker i mötena med dessa personer framöver. Vips har Mästaren varit framme igen och svingat med sin trollstav.


en gåva från Mia de Neergaard,
som tränar oss i att bli mästare i våra liv
www.humanpotential.se

livet - din spegel ...

När vi ser vår upplevelse av livet som en spegel av vårt medvetande, våra föreställningar och vårt beteende, öppnar sig en obegränsad källa till självkännedom och mänsklig utveckling.

I livet - din spegel varvar Sören Grind teoretiska resonemang med egna erfarenheter, fallbeskrivningar och praktisk vägledning.

FAKTA
Inbunden 390 sidor
Utgiven: 2008-11-05
ISBN: 9789185132782
Pris: 150 kr - exkl moms

Seminarier på bokens tema av författaren:
15/11
Jönköping
22/11 + 29 /11
Sunnansjö
6/12
Stockholm

Vid anmälan eller frågor ring Solveig och Sören på 0240-91685 eller mejla [email protected]Mer information om Solsökehem, Sunnansjö


Livet din spegel av Sören Grind
Med ett reinkarnationsperspektiv är det medvetandet som är evolutionens orsak och drivkraft. Varje människas liv får här mening och sammanhang.

I det omedvetna ligger erfarenheter och begåvning från tidigare liv som avgör vår karaktär, våra talanger, reaktionsmönster och grad av medkänsla.

Med inspiration från Martinus (1890-1981) får vi ta del av en psykologi förankrad i ett utvecklingsperspektiv. Vi får bl.a. inblick i hur våra relationer och vår sexualitet är mitt i en omvälvande förvandling från självupptagen förälskelse inställd på ägandebegär till en alltmer altruistisk, generös människokärlek. Förståelsen av denna transformation är avgörande för vår mänskliga utveckling. I detta perspektiv upphävs grunden för det offertänkande som så lätt binder oss i det förflutna och skapar rädsla och oro inför morgondagen.

syster yster ...


värmeljus Syster Yster ur serien my phase

elegans ...


värmeljus Elegans ut serien my phase

ung profil


värmeljus Ung Profil ur serien my phase

RSS 2.0