bli bättre på att leva i nuet?

Introduktionsföreläsning för dig och dina vänner som ännu inte upptäckt Enneagrammet - ett fantastiskt verktyg för personlig utveckling.

Är du medveten om motiven för ditt beteende, dina tankar och ditt sätt att kommunicera?
Enneagrammet bygger på nio olika personlighetstyper med olika självbild, världsbild, motivation, styrkor, rädslor m.m. Det kan hjälpa oss se vilka tankar och föreställningar om oss själva och världen som styr vårt beteende. Det ger oss också kunskap om hur annorlunda andra människor fungerar och gör att vi förstår våra medmänniskor på ett helt nytt sätt. Genom att bli mer medvetna kan vi också leva ett mer medvetet och närvarande liv.

Onsdagen den 25 mars kl. 19.00 – 21.30
Deva Stockholm, Allhelgonagatan 5, ög, T-bana Skanstull.
140:-

Varmt välkommen!

Tina Tornell och Ann Timm
www.enneagramcoach.se

den högsta visheten ...

"Att lära känna andra är vishet. Att lära känna sig själv är den högsta vishet."
Lao-Tse


/källa ResponsAbility

allt har sin början ...

... symbolen för Enneagrammet har sina rötter i antiken och kan antas baseras på gamla matematiska upptäckter såsom Pythagoras sats. Den väcktes till liv som symbol för personlig utveckling i början på 1900-talet.



Den består av en cirkel som representerar helhet/enhet, pilar som formar en triangel vilken står för treenighet – något som t.ex. återfinns på olika sätt inom alla de stora religionerna.

Slutligen finns ett system av pilar som riktar sig mellan de övriga typerna. Pilarnas riktning kan härledas matematiskt genom att dela heltal med 7. Då får man oändliga tal innehållande sifferkombinationen 142857142857142857 etc. Genom att följa pilarna ser du att de följer samma talkombination.
(källa Eneagramcoach.se)


Ett enneagram är en symbol eller figur med nio punkter. Termen kommer från två grekiska ord ennea (nio) och grammos (något ritat eller skrivet).

Exakt hur gammal symbolen är vet man inte säkert, men en teori är att den är av sufistiskt ursprung. Den introducerades i modern tid av G.I. Gurdjieff som använde symbolen i sina verk som symbol för "grundläggande universella kosmiska lagar". Gurdjieff avslöjade aldrig varifrån han fått den, utan hävdade bara att det var ett emblem för hemliga sällskap.
(källa Wikipedia)


//Maud E

fyran – individualisten ...

... uttrycksfulla, intuitiva, självupptagna och dramatiska

Fyror känns igen på att deras önskan att vara unika och speciella. Genom sitt sätt, sitt utseende, kläder, omgivning etc. vill de uttrycka detta unika. De älskar intimitet, djup och skönhet. Fyror väljer att söka sig själva genom att vara/skapa något som andra inte är - själva negationen blir deras själv. De vill att det de omger sig med ska säga något om dem själva – om inte, så är de ointresserade. De är mer intresserade av hur saker påverkar dem än sakerna i sig själva. Fyran attraheras av skönhet och tycker ofta att det estetiska är ett viktigt värde som inte får glömmas bort. De har förmågan att se omgivningen från en alldeles egen vinkel vilket är en tillgång som kan hjälpa andra människor att se nya perspektiv.

Många Fyror har konstnärliga yrken och de använder då gärna sina egna känslor i sin konst. De är ärliga med sina känslor och älskar djupa och innerliga samtal – mingelpartyn är sällan något de gillar. De vill inte bli alltför inblandade och upptagna med världsliga saker för då är de rädda att förlora kontakten med ”det sköna” i tillvaron.

Fyror har svårt att känna vad det är de kan ge världen för att vara värdefulla. De upplever ofta att det är något fundamentalt som andra människor har, som de saknar. Detta skapar en livslång längtan i dem efter "något annat". Det skapar också avund mot andras känsla av att vara mer hemma i världen. Fyror är utpräglade känslomänniskor där mest fokus ligger på de svåra känslorna - de känns mer ”riktiga” för Fyran och passar bättre ihop med deras egen inre längtan och saknad. De har en stark fantasi och kopplat med avunden och känslan av utanförskap riskerar detta att göra att de tolkar in negativa saker riktade mot dem själva i det andra säger och gör.

Fyror mår bra att vara lite mer objektiva och ta till sig fakta istället för sina egna tolkningar. En annan lärdom för en Fyra är att vara personlig och sig själv utan att dissekera känslan i det. Exempel på Fyror; Bob Dylan, Lars von Trier, Ingmar Bergman, Lasse Winnerbäck.

  • Social roll - den speciella
  • Kommunikation - livlig, mycket känslor, kontakt
  • Självbild - jag är annorlunda/unik
  • Världsbild - ”andra i världen har något som jag saknar/ jag har något som andra saknar”
  • Livsstrategi - leta efter det som saknas
  • Motiveras av - meningsfullhet, trogen sina känslor
  • Undviker - vanlighet

//Maud E, Tina och Ann

affirmation ...






TORSDAG 26 FEBRUARI 2009

I see with love and hear with compassion.

// Louise L. Hay

du kan sjunga gospel ...

varje måndag kl 19-20.30 i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan
Det är så otroligt uppfriskande och utvecklande!!

//Maud E




Körens repertoar består av gospel, soul och popklassiker. Vi sjunger i stämmor och är indelade i fyra grupper:

Melodi
- som alltid sjunger melodin i varje låt
Sopran - den ljusaste stämman
Alt
- en lite lägre stämma
Tenor
- den lägsta av dom alla

Du väljer själv vilken stämma du vill sjunga!

Tillsammans med sången satsar vi på att röra hela kroppen.
Sång är friskvård för både till kropp och själ! Varje termin består av 10 reptillfällen och vi avslutar med en konsert. Ibland gör vi även en del andra sånguppdrag.

Vi har under årens lopp sjungit i Blå Hallen, i Globen, på Centralstationen, på Stockholmsmässan m.m. Hösten 2008 medverkade kören vid en stor konsert i Globen tillsammans med några av Sveriges mest kända artister!

Vi har även fått flera besök på våra rep av kända artister, som bl a Carola, Patrik Isaksson, Sarah Dawn Finer, Shirley Clamp, Jessy Dixon, Andreas Johnson och Charlotte Perrelli m fl.


Gabriel Forss
Körledare och producent för "Du kan sjunga gospel" kören.
Född i Katrineholm, flyttade till Stockholm 1993. Jobbar med musik på heltid.

Är sedan 13 år tillbaka körledare för soul- och gospelkören One Voice, vann 1997 Melodifestivalen med gruppen Blond, har setts som lärare i Fame Factory, varit på turné med ett flertal av Sveriges etablerade artister bl a Carola, producerat och arrangerat shower för Wallmans Salonger och är utbildad programledare på SVT.

När det finns tid över åker Gabriel gärna över till USA eller England och skriver låtar med bl a Rick Astley.

 


svensk grundbok i enneagrammet ...

Enneagrammet och de nio livsstrategierna - lotsar läsaren genom den komplexa enneagramteorin med detaljerade beskrivningar av de nio enneagramtypernas livsstrategier.



Där finns de nio personligheternas olika karakteristika, värderingar och övertygelser, hur de uppfattas av andra, av sig själva, hur dynamiken i stress- och trygghetsben ser ut liksom olika varianter av subtyper. För varje personlighetstyp beskrivs de stora variationer som visar sig inom typen beroende på hur utvecklad och trygg man är som individ. Boken visar också på vad de olika enneagramtyperna brukar behöva arbeta med i sin personliga utveckling.

Boken är kryddad med exempel från svenska förhållanden. Uttalanden från individer som tillhör de olika personlighetstyperna beskriver teorin i verkliga livet. Där finns dikter, bokcitat och artiklar som illustrerar de olika teoriavsnitten och den samsyn som finns mellan moderna svenska författares uppfattning om tillvaron och enneagrammets uråldriga visdom.

Författare

Elisabeth Wiktorén


- en erfaren IT-projektledare och utbildare i kommunikation. Hon har studerat och arbetat med Enneagrammet i mer än fem år och driver Enneagramskolan i Göteborg. Hennes erfarenheter från detta arbete bidrar till många exempel i denna
bok.

Förlag ICA Bokförlag
Bandtyp Inbunden, Språk: Svenska
Utgiven 200709, Antal sidor 296
 
ISBN10 - 9153428099
ISBN13 - 9789153428091

Pris: 153 kr (144,34 kr exkl. 6% moms) - hos adlibris.com

vem gör du affärer med?

Vill du veta hur den som du avser att göra en affär med, ligger till kreditmässigt finns sedan drygt två år en enkel möjlighet direkt via Internet.

Det är Ratsit.se som i sin reklam påpekar att de "hjälper småföretagare och vanligt folk att göra trygga affärer", genom att förse dem med kreditupplysningar och annan ekonomisk information om privatpersoner och företag.

Ratsit AB som har cirka 700 000 användare av sina gratis- och betaltjänster startades i nov 2006 och fick stor uppmärksamhet i media när man släppte alla svenskars offentliga taxeringsuppgifter helt gratis.

Just nu kör man en drive där man gratis kan kontrollera sina egna lagrade uppgifter.

(källa: Allt för Företagaren)

//Maud E



P.S minns du det jag skrev om "säkra sidor på internet" - för en tid sedan? Ratsit.se är en sådan säker sida - med adress:
https:// i början!!

historia.se ...

... portalen för historisk statistik - historia i siffror. Verkligt roligt att bland mycket annat, se penningvärdets utveckling!

Du kan t. ex ...

Prisomräkna från medeltid till nutid
Knappa in en summa pengar, valutaenhet (före 1873 hade Sverige andra valutaenheter än kronan), året då denna summa pengar berör samt det år för vilket penningvärdet ska beräknas.

Vips - har du din jämförelse!!

Jämförelsen görs med fyra metoder

1) hur mycket varor och tjänster som kunde köpas mätt med konsumentprisindex,
2) hur mycket arbetad tid som kunde köpas av manlig industriarbetare/hantlangare mätt med ett löneindex,
3) hur mycket silver som kunde köpas,
4) hur mycket guld som kunde köpas. En analys kan göras för hela perioden 1290-2009.


ÄMNESOMRÅDEN på historia.se
Arbetsmarknad
Befolkning
Byggnadsverksamhet
Fastighet och bostadsutnyttjande
Hemarbete
Finans och monetära förhållanden
Industri
Inkomster
Investeringar
Jordbruk
Konjunkturer
Konsumtion
Nationalförmögenhet
Nationalräkenskaper
Näringsverksamhet och företag
Offentlig verksamhet
Politik
Priser och inflation
Privata tjänster
Transporter och kommunikationer
Utrikeshandel


//Maud E


affirmation ...






MÅNDAG 23 FEBRUARI 2009

I see the perfection in all of Life.

// Louise L. Hay

trean - presteraren ...

... anpassningsbar, effektiv, driven, image-medveten

Treor känns igen på att de är självsäkra, attraktiva och charmiga. De är energiska personer med mycket driv som får saker gjorda – de är verkligen Enneagrammets ”doers”. De är ofta tävlingsinriktade och styr sig själva genom att sätta upp mål. De läser snabbt in hur man ska vara i olika sammanhang vilket de sedan har lätt an anpassa sitt beteende efter så att omgivningen känner sig bekväma. De är bra på att uppmuntra andra och delar gärna med sig av sådant som de tycker varit bra för dem själva. Mogna Treor är ambitiösa och ivriga att förbättra sig själva på alla möjliga sätt, de jagar inte efter statussymboler utan att göra det bästa de kan av sig själva.

Inbyggt i Trean finns dock föreställningen att de måste göra något - prestera - för att vara värdefulla. Först då känner de att de är accepterade och att någon vill ha dem. Just vilka prestationer varje Trea värderar högst handlar om vad de som barn uppfattade att omgivningen tyckte var värdefulla yrken/prestationer. Just anpassningen till omgivningen är centralt för Trean vilket gör att de riskerar att tappa bort vilka de själva är och vilka känslor som är deras egna. De vill framförallt vara framgångsrika vilket innebär att de undviker misslyckanden till varje pris. Det är svårt att få en Trea att berätta om sådant in livet som inte gått så bra- sådant döljer de gärna för andra.

Trean, tillsammans med Nian och Sexan, är en av primärtyperna (ingår i triangeln i Enneagrammet) vilket innebär att de har svårast med kärnan i sin triad - i Treans fall Känslor. Trean har svårt att få kontakt med sina egna känslor och sätter ofta känslorna åt sidan för att koncentrera sig på sina prestationer.

Treor identifierar sig med sin image och med hur de uppfattas – de ”är” sitt cv. De återfinns ofta i toppskikten i företagsvärlden där de uppskattas särskilt för sin förmåga att lägga känslorna åt sidan och ”köra på”. Just detta gör att de löper högre risk än andra typer att bli utbrända.

Treor mår bra av att varva ner lite och ta sig tid att fundera på om det de håller på med verkligen är något de själva valt. Att våga tro att de är älskade bara för att de finns och inte för något de gör kan vara ett stort steg för en Trea.

Exempel på Treor; Oprah Winfrey, Barack Obama, Carola Häggqvist, USAs kultur är väldigt "trelik".

  • Social roll - den bäste
  • Kommunikation - attraktivt yttre, anpassad, otålig
  • Självbild - jag är framgångsrik
  • Världsbild - "världen värdesätter vinnare, så jag undviker misslyckanden”
  • Livsstrategi - sök målet utanför dig själv
  • Motiveras av - mål, erkännande
  • Undviker - att misslyckas

//Maud E, Tina och Ann önskar dig fortsatt nyfikenhet på Enneagrammets värld ...

smaker som berikar ...

... livet! Vinexperten Håkan Larsson har betygsatt Systemets nya viner!

MÅNADENS VIN - systemets mest prisvärda vin - år efter år
2882 2007 La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon, 77 kr. Långt namn, men säga bara vit gascogne - det räcker!
Frisk och nässlig av sauvignondruvan, med bredd och fyllighet av den lokala Gros Manseng. Gott på egen hand som aperitif, perfekt till lax och skaldjur, tillräcligt stadig för att klara en kyckling och utmärkt på buffén.


6018 2007 Cotê-du-Rhône, 67 kr/208 kr box.
Uymärkt och mycket tyiskt med god kryddighet. Bra grytvin till vinterkvällen!

2011 2005 Cotê-du-Rhône, 99 kr
Rktigt elegant från fina firman Guigal, härlig slångbärsfrukt, fat och mognad till lättare vilt och lamm.

utmaningen ...

... på vägen - välkomna den. Det kan vara frestande att vända om - att skylla på någon annan.

En helande inställning är att se varje utvändig utmaning/svårighet - som ett uttryck för mitt eget inre motstånd mot förändring. "
What´s in it for me?" är en användbar fråga för att vända utmaning till något värdefullt för mig.

Ha en skön helg, i vädret som alltmer doftar vår!!
//Maud E

tankens kraft ...

hur jag tänker - påverkar min kropp

Påbörjade min fysiska träning i höstas - efter några års upphåll, förutom promenader, stavgång och lite skridskor ibland. Min träning började med BodyPump 1ggn/vecka, för att det inte igen skulle bli en "prestationsgrej" - igen. Den här gången är det att jag vill, behöver, tycker om och är inspirerad som är ledstjärnor.

Upplevelsen av att det är kroppen själv, som säger till när det är dax att lägga på vikter eller dagar i veckan - är riktigt stor. Det är en så härlig känsla - att ha den kontakten med kroppen! Nu har vi kommit en bit in på våren 2009 och jag har utökat träningen till 3ggr/vecka. Det är då jag upptäcker ...

vad jag gör med min kropp - påverkar mina tankar

... att de senaste dagarnas/veckans arbete, har flutit på i en dans. Jag har arbetat med en lätthet jag sedan länge glömt att den fanns. En lätthet i vilken jag är redskapet för mina uppdrag - inte skälet till dem!! Wow vilken "release". Vilken tacksamhet jag upplever.


Håll dig medveten om vilka tankar du har!

//Maud E

mästare i ditt liv ...

... i kursen baserad på hemligheten bakom The Secret och all dess framgång. Succén många talar om! Kursen ger dig insikt i hur du blir mästaren i ditt liv, genom att tillämpa lagen om attraktion.

//Maud E


Hemligheten bakom all framgång i livet – glädje, hälsa, pengar, relationer, yrkeslivet, kärlek och lycka allt du någonsin önskat och drömt om ...

● 28 februari Tingsryd ● 27 mars Göteborg ● 1 maj Stockholm

Kl 09.00-17.30
– frukt och fika på för- och eftermiddag ingår.
Anmälningsavgift
– 500 kr ingår i kurspriset och är bindande. Anmälan garanterar din plats på kursen. Bankgiro 5355-7468. Skriv ditt namn och kursdatum vid inbetalningen.

Gå 5 personer och betala för 4 personer!
Prisrabatt vid anmälan minst
30 dagar före kursstart - 5 % går till Rädda Barnen
999 kronor inklusive moms, därefter 1.200 kr inkl moms - inkluderar fika, frukt för och eftermiddag samt kursmaterial.

Du får kunskap om hur du medvetet drar till dig det du vill ha, praktisera hemligheten under kursen, ta med dig hem allt du behöver för att skapa mästerverk i ditt liv.

Kursledare Mia de Neergaard
Bakgrund som företagsledare, över 20 års yrkeserfarenhet inom personlig utveckling. Mia har medverkat med kursen i TV 2008 och gett ut cdn Positiv Meditation skapad i samklang med universums lagar. Mia är grundare till sveriges första yrkesutbildning inom emotionell intelligens, EQ-programmet. Mia är karismatisk, inspirerande och uppskattad kursledare som leder oss till vårt eget mästerskap med stort engagemang, glädje och passion!

Glimtar från kursen
Attraktionslagens principer - kunskap om hur attraktionens naturlag fungerar vare sig vi tror på den, förstår den eller ej. Den fungerar alltid!

Bli en framgångsmagnet - dra till dig det goda istället för det dåliga. Med lätthet drar till dig det du vill ha och mindre av det du inte vill ha i ditt liv!

Höj din egen energinivå - lär dig förändra och påverka din egen energinivå på några ögonblick.

Den skapande processen - be om det du vill ha, låt det bli din verklighet och ta emot det när det kommer. Vi går igenom hur dessa steg går till i praktiken


Upplevelser från kursen ...

- kursen känns äkta och meningsfull. Gruppövningarna var väldigt kraftfulla.
- vi gillar verkligen ditt sätt att dela med dig av dina kunskaper, din sprudlande och positiva energi.
- "vi fortsätter skapa medvetet
." /Maria och Robert
- roligt
inspirerande, intressant. Frigörande och lärorik =insikter. /Annette Larsson
- jag mår så bra och är i en känsla av att vara frisk, lycklig och framgångsrik.
- det trillar in uppdrag som jag inte kunde ana, saker och ting löser sig så lätt, kursen och föreläsningar i princip kastas efter mig, jag behöver inte tänka på om jag har råd! /
Karin

Varmt välkommen
Mia de Neergaard

040- 456102
[email protected]
http://www.humanpotential.se/


tänkande eller impulsstyrd ...

"Är du en tänkande varelse eller bara ett impulsstyrt djur, en slav under mångtusenåriga reaktionsmönster?" (Har du förmågan att vara autentisk? Så kanske filosofen Kirkegaard skulle formulerat frågan!)

Frågan ställs på sin spets i SVTs Hjärnstorm, torsdagar kl 21.30 ... missar du något program kan du se det i efterhand på din dator eller söndagsreprisen. Programledaren Henrik Fexeus utsätter intet ont anande människor för psykologiska experiment - kopplade till den vardag som vi alla möter.


Ämnen som vidskeplighet, vår subjektiva verklighet, extas och förhållandet mellan tanke och kropp. Programmet väcker frågor, reder ut frågetecken och lär mer om hur vi fungerar, kommunicerar och handlar!

//Maud E


från svt.se
Experimenten följs upp med fördjupande reportage och kommentarer av psykologer och beteendevetare.
Denna säsong behandlar t ex självhjälp, känslan av extas, kroppsspråk, beslutsfattande och det okända.

Henrik Fexeus är expert på omedveten kommunikation, det vill säga hur vi påverkas av vår omgivning och hur vi själva kan påverka omgivningen med ordlösa signaler och budskap. Under flera år har Henrik studerat dessa mänskliga mekanismer och samtidigt arbetat som föredragshållare och underhållare. Han har också skrivit böckerna "Konsten att läsa tankar" och "När du gör som jag vill".


affirmation ...

LÖRDAG 14 FEBRUARI 2009
My life gets more fabulous every day!.

// Louise L. Hay


Happy Valentin och ha gärna i åtanke att vi ALLA varit nyfödda, oskyldiga mirkaler!
- värda att älska!
//Maud E


varför "Valentin" ...

... verkligt intressant och mest troligt ett stort mått av sanning i denna historik!!
Minns du Aquarius och de kosmiska influenserna imorgon 19.25 och 18 min framåt.

Happy Valentin ...
//Maud E



Valentindagen
eller Alla hjärtans dag ... har
firats i Storbritannien sedan medeltiden - och anses
vara den första dagen då fåglar bildar par.

Sedan några årtionden firas dagen även i Sverige,
mycket pga att affärsmän uppmärksammat den.

Vem Valentin var är oklart, men mest känd är
historien om en kristen martyr i Rom på 200-talet.


Hans brott var att han mot kejsare Claudius lät
viga ett unga älskande par. Kejsaren ville enbart ha
ogifta krigare i armén. I fängelset fick Valentin hjälp
av en fångvaktares dotter, som kom med mat och
meddelanden.

Före avrättningen den 14 februari, skrev han
ett avskedsbrev till henne - det första Valentinkortet.

affirmation ...






FREDAG 13 FEBRUARI 2009

Ideas come to me easily and effortlessly.

// Louise L. Hay

om Enneagrammet ...

Introduktionsföreläsning
En kväll med många aha-upplevelser utlovas, då du känner igen beteenden hos dig själv och andra.
25 mars kl. 19.00-21.30
Deva, Allhelgonagatan 5 ög. T-bana Skanstull.



Vi hälsar dig välkommen ...

Tina Tornell

Tina är civ.ek. och har en bakgrund inom bank & finansbranschen där hon arbetat i nästan 20 år, främst med försäljning till större företag, projektledning och utbildning. Tina har under större delen av sitt liv varit intresserad av människor och hur vi kommunicerar och relaterar till varandra. När hon kom i kontakt med Enneagrammet för ca 10 år sedan föll många bitar på plats då hon hittade ett verktyg som täcker in relationer, kommunikation och personlig utveckling. De senaste åren har hon hållit workshops, föreläsningar och utbildningar i Enneagrammet för privatpersoner och företag/organisationer.

Ann Timm

Ann är utbildad arkitekt, har arbetat som konsult inom bygg och fastighets branschen i 15 år som projektledare för stora byggkomplex. Hon har även jobbat i Sydafrika för UD som koordinator för ambasadbyggnationer. Idag arbetar Ann som enhetschef i Stockholm stad och på deltid med Enneagramcoach. Under hela sitt vuxna liv har hon varit intresserad av samspelet människor emellan, hur mognar vi som människor och betydelsen av självkännedom. Hon kom i kontakt med Enneagrammet för ca 8 år sedan. De senaste åren har hon hållit workshops, föreläsningar och utbildningar i Enneagrammet för privatpersoner och företag/organisationer.


tvåan - hjälparen ...

... generös, tillmötesgående, demonstrativ och possessiv

Tvåor känns igen på att de verkligen vill vara goda, hjälpsamma, stödjande medmänniskor och att de gärna vill komma nära andra. De är givmilda, varma, positiva och är bra på att få andra att känna sig sedda och bekräftade. De tycker verkligen om att hjälpa och kan gå långt i sin omsorg om sin omgivning. De passar som t.ex. mentorer och coacher då de är bra på att ta fram det bästa i andra människor.

En Tvåa kan inte komma för nära en annan människa, för dem handlar livet om relationer och kvalitén på relationerna. Tvåor är också ofta ”fysiska” och tar gärna i andra och gillar att kramas. De är sällskapsmänniskor och trivs med att ha många vänner omkring sig – de ordnar gärna aktiviteter och festligheter. De älskar när andra har behov men riskerar dock ofta att glömma sina egna. Egna behov uppfattar de ofta som själviska. De tänker ofta på hur de ska komma närmare andra – "vad kan jag göra för att glädja den här personen?" I grund och botten vill Tvåorna bara bli älskade och de tror att de måste förtjäna kärleken först innan de kan få den och då genom att hjälpa.

Det är viktigt för dem att deras hjälpande också ska uppfattas av omvärlden så de berättar gärna om olika sätt de stöttat vänner/släkt/grannar. Detta för att andra ska se och berömma dem för deras hjälpsamhet – då känner de att de får ett värde.

Män som är tvåor kan ibland ha svårt att identifiera sig med det då egenskaperna inte är så ”manliga”, det kan bli konflikt för dem. En mindre mogen Tvåa riskerar att välja en partner som måste ”fixas”, t.ex. deprimerad, alkoholiserad e.dyl - någon de kan göra en livsuppgift av att hjälpa.

Tvåor mår bra av att sätta sig själva främst och göra saker för sin egen skull, såsom massage, spa-behandling, en intressant kvällskurs etc. De behöver lära sig att det är bra att ta hand om sig själva och att de också har behov – och det är helt i sin ordning. Exempel på Tvåor; Moder Theresa, Stevie Wonder, Dolly Parton, Lill-Babs.

  • Social roll - den nära vännen
  • Kommunikation - kroppskontakt, följsam, nära, leende
  • Självbild - jag vill hjälpa andra
  • Världsbild - världen är full av människor som behöver min hjälp
  • Livsstrategi - självuppoffring
  • Motiveras av -vara behövd/viktig i andras liv
  • Undviker - att se egna behov

//Maud E, Ann och Tina – önskar fortsatt spännande resa med Enneagrammet ...

affirmation ...






TORSDAG 12 FEBRUARI 2009

The more I fulfill myself, the more people love me.

// Louise L. Hay

affirmation ...






ONSDAG 11 FEBRUARI 2009

I am at peace.

// Louise L. Hay

affirmation ...





   
TISDAG 10 FEBRUARI 2009

I am willing to release my fears.

// Louise L. Hay

när ska jag börja leva "mitt" liv ...

... if you're looking forward to the day when you can finally live your life - you're missing the point. Stop looking forward and start looking right here.

That day has arrived ...

//Maud E

affirmation ...






LÖRDAG 7 FEBRUARI 2009


I release all fears and doubts.


// Louise L. Hay



ettan - förbättraren ...

Principfast, idealistisk , självkontrollerad & perfektionistisk

Ettor har ett starkt driv att förbättra saker omkring dem så att de blir riktigt bra. De har en känsla för detaljer och kan se mycket som går andra förbi. De har en stark känsla för rätt och fel vilket också gör dem till ärliga personer och man kan lita på att de menar vad de säger. Ettor är ofta idealister och kan sätta sina egna behov och önskemål åt sidan för att arbeta för något de tror på. De är naturligt välorganiserade och är bra på att hålla ihop och strukturera detaljerade uppgifter, t.ex. ett stort förändringsprojekt. Som bäst har de potential att vara verkligt visa personer med mycket gott omdöme och moraliskt riktiga ”hjältar”.

Sinnet för detaljer gör också att Ettan i sitt huvud har en ständigt pågående ”domstol” som tar ställning till det de möter i livet och sätter ett ”betyg” på det. De kan även dela upp sin egen personlighet i olika delar som är bra och dåliga. Ettan uppfattar den inre domstolen som helt objektiv och det kan vara svårt för dem att se att det egentligen är deras egen subjektiva uppfattning.

De kan uppfatta sig själva som rationella medan de tvärtom agerar känslomässigt. Vi andra bör dock beakta att Ettor är minst lika kritiska mot sig själva som mot omgivningen – de har en högröstad "inre kritiker" som talar om vad som är lämpligt att göra/säga och inte. Som en Etta uttryckte det: ”Det finns ingenting negativt du kan säga om mig som jag inte redan har tänkt på själv”.

Ettor riskerar att även göra sig själva till ett förbättringsprojekt vilket gör att de tappar ett större perspektiv på tillvaron. De kan också se sin partner som ett förbättringsprojekt.

Ettor mår bra av att slappna av och njuta och vänta med de där sakerna som står högre upp på att-göra-listan. Att ta saker lite mer med en klackspark är också bra – även sig själva. Exempel på kända Ettor: Gandhi, Al Gore, Ingvar Kamprad

  • Social roll – läraren
  • Kommunikation – rak kroppshållning, ögonkontakt, kan se ”sträng” ut
  • Självbild – jag gör rätt
  • Världsbild – världen är ofullkomlig och jag jobbar med dess förbättring
  • Motiveras av – perfektion, förbättring för många
  • Livsstrategi – se till att ha rätt, ha höga krav
  • Undviker – att göra fel


//Maud E, Ann och Tina – önskar fortsatt spännande resa med Enneagrammet ...

affirmation - för ännu ett födelsedagsbarn ...






FREDAG 6 FEBRUARI 2009

I am beautiful and everybody loves me.

// Louise L. Hay

är du en förbättrare, hjälpare, utmanare, entusiast?

Under "kategorin" Enneagram startar jag, tillsammans med Tina och Ann, som driver företaget Enneagramcoach, en presentation av ett kraftfullt verktyg för att förstå mina olika drivkrafter, världsbild, inre kritiker, högsta potential m.m ...

Den första "typen" Förbättraren kan du stifta bekantskap med imorgon - fredag. Kolla in bloggen minst 1 ggn/vecka för att "vara på" - eller gå in i efterhand under "kategori Enneagram".


Genom att bli medveten om ”din Enneagramtyp" (nio stycken) tydliggörs din personlighet och också vad du behöver för din egen utveckling. Det ger dig också en unik möjlighet att förstå hur olikt andra människor uppfattar tillvaron.

Tina och Ann utlovar en tydligare och klarare självbild och därmed bättre självkänsla samt en djupare förståelse för andra människor – det kommer helt enkelt att finns färre ”idioter”…


De nio Enneagramtyperna som vi presenterar varje vecka är i denna ordning:
1. Förbättraren 2. Hjälparen 3. Presteraren 4. Individualisten 5. Undersökaren 6. Den lojale 7. Entusiasten 8. Utmanaren 9. Medlaren

Tina och Anna erbjuder otroligt mycket mer och i många olika former - föredrag, kurser, coaching, böcker, gruppsamtal, egen analys etc.


//Maud E


Ann Timm

Ann är utbildad arkitekt, har arbetat som konsult inom bygg och fastighets branschen i 15 år som projektledare för stora byggkomplex. Hon har även jobbat i Sydafrika för UD som koordinator för ambasadbyggnationer. Idag arbetar Ann som enhetschef i Stockholm stad och på deltid med Enneagramcoach. Under hela sitt vuxna liv har hon varit intresserad av samspelet människor emellan, hur mognar vi som människor och betydelsen av självkännedom. Hon kom i kontakt med Enneagrammet för ca 8 år sedan. De senaste åren har hon hållit workshops, föreläsningar och utbildningar i Enneagrammet för privatpersoner och företag/organisationer.

Tina Tornell

Tina är civ.ek. och har en bakgrund inom bank & finansbranschen där hon arbetat i nästan 20 år, främst med försäljning till större företag, projektledning och utbildning. Tina har under större delen av sitt liv varit intresserad av människor och hur vi kommunicerar och relaterar till varandra. När hon kom i kontakt med Enneagrammet för ca 10 år sedan föll många bitar på plats då hon hittade ett verktyg som täcker in relationer, kommunikation och personlig utveckling. De senaste åren har hon hållit workshops, föreläsningar och utbildningar i Enneagrammet för privatpersoner och företag/organisationer.

Båda är utbildade av Enneagram Institute, USA.





finanskrisen skapar stressade ...

... organisationer.

Finanskrisen och lågkonjunkturen skapar farliga stressbeteenden och handlingsförlamning på arbetsplatserna, befarar beteendevetaren och "stressdoktorn från Örebro" Tomas Danielsson. Det ställer extra stora krav på ledarskapet framöver.

Han är orolig för att hela Sverige ska dras in i en sorts masspsykos efter tvärstoppet i konjunkturen och på arbetsmarknaden. De cirka 90 procent som fortfarande har jobb ska spara på allt, utan att behöva göra det, vilket gör att hjulen stannar och att krisen därmed fördjupas. Alla går omkring och är oroliga och många organisationer stressar omkring och fattar fel beslut. Oron måste ta vägen någonstans och Tomas menar att chefer som frågar, hur mår du och vad behöver du, istället för skynda dig att leverera, får mer välmående och produktivare medarbetare. Det gäller ju att behålla ett friskt och kreativt humankapital till den dagen hjulen börjar snurra igen. (Källa: SVD)

Läs mer i Nyhetsbrev Karriär - se Länkar

affirmation ...



Alla är vi änglar med
bara en vinge.
Flyga kan vi om vi
omfamnar varandra!
Luciano De Crescenzo


Denna text som säger så mycket hittade jag på kartongen med min ängel från Christina Schollin Collection. Passande som affirmation på kramens dag, idag och alla dagar ... För visst är vi mirakler och änglar allihop!

//Maud E

always wonderful Mauritz ...

... I loved to see you as well! You looked charming and handsome as always! It has been a terribly long time since we met - writing is never the same.

In some ways I have been withdrawn from the "outerworld", and instead created an enourmous development in taking a leap into trust. This has put me in a special position with "God" or the go(o)d forces. I suddenly tend to manifest almost everything I think about.

I love you, of course, and look forward ... and til then ...

... lots of everything to you, my dear Mauritz.

//Greta

affirmation för dig som fyller år idag!!!






ONSDAG 4 FEBRUARI 2009

I claim my own power, and I lovingly create my own reality.

// Louise L. Hay

nextopia ...

... en skrämmande beskrivning av hur vi lever/tänker idag! Skrämmande - om jag inte själv är medveten och har koll på när, vad och hur jag förväntar mig framtiden.
//Maud E



Nuet, det enda ögonblick som faktiskt är på riktigt!

Hur kan grapefruktjuice smaka apelsinjuice? Varför är man lyckligare före giftermålet än efter? Hur kan iPhone utses till världens bästa telefon innan den nådde handeln? Varför satsar filmbranschen på trilogier? Hur kan nyheten om Michael Jordans comeback varit värd 1 miljard dollar? Varför säljer Agnetha Fältskogs senaste cd guld innan den kommit ut?

Svaret är förväntningar.

Förväntningar har också lett till imorgon blivit viktigare än idag. Med ökat välstånd och globala förbindelser har allt blivit tillgängligt vad som helst, när som helst, var som helst, för vem som helst. Men eftersom allt är nåbart har vi blivit mer intresserade av vad som kommer härnäst.

På så sätt har vi byggt ett Förväntningssamhälle, där den enda relevanta tidsramen är imorgon och där våra liv, vår lycka och våra pengar är kopplade till våra förväntningar på framtiden. Utvecklingen påverkar allt från hur kontaktannonser utformas, till till hur företag värderas.

I Förväntningssamhället rusar vi mot nästa jobb, nästa sak, nästa dejt. Vi strävar mot ett nextopia som lovar att nästa vad-som-helst är bättre än någonting vi upplevt tidigare.

I Förväntningssamhället finns det gott om möjligheter för människor att bli lyckliga. Samtidigt har det aldrig varit svårare att förbli lycklig.

Det är också förväntningar som gör att innan han ens är vald så har Obama blivit framröstad till tidernas mest populära president, både av det amerikanska folket och i flera europeiska enkäter.

Natten till onsdagen den 5 november 2008 markerar kulmen på Barack Obama tid som förväntis. Några timmar senare ska han bli vald till USA:s president och börja få en betydligt blygsammare status, i likhet med den som hans företrädare George W Bush haft det senaste året. Under den senaste tiden har nämligen sittande president Bush varit en statist i härnäst-såpan om USA:s nästa president, en såpa där Barack Obama spelat huvudrollen.

Från att ha varit okänd för de flesta har Obamas väg mot presidentposten gjort honom till världens kanske största förväntis. Googlestatistiken talar sitt tydliga språk, medan George W Bush på sitt åttonde år som president i världens viktigaste ekonomi skrapar ihop 40 miljoner träffar, har förväntisen Obama på en tiondel av tiden, och ännu inte en dag på presidentposten, samlat över 70 miljoner googleträffar.

Onsdagen den 5 november blir Barack Obama framröstad till USA:s president. Några dagar senare har sökstatistiken på hans namn på nätet reducerats till en tiondel.


Micael Dahlén är professor i företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Han är rådgivare åt börsföretag, författare till flera böcker, allra senast ”Nextopia” och uppskattad föredragshållare på internationell basis.

hos adlibris.com

Nextopia : livet, lyckan och pengarna i Förväntningssamhället

Författare: Micael Dahlén
 
 
Förlag: Volante QNB
Bandtyp: Häftad, Språk: Svenska
Utgiven: 200810, Antal sidor: 194
Upplaga: 1, Vikt i gram: 418
ISBN10: 9197491985
ISBN13: 9789197491983

Pris: 181 kr (170,75 kr exkl. 6% moms)


Källa: Talarforum i Skandinavien AB

tala med bilder ...

- om att använda färg och form.
- om att kommunicera med sig själv och andra människor.
- att få ett språk som länk mellan sin inre och yttre verklighet.

16/2 kl. 18.00-20.00 - Fri entré
Clara Lindberg och Lena Strömberg, dipl. bildterapeuter
presenterar sin verksamhet från Nacka Bildterapiateljé.

Dieselverkstaden i Nacka

Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Välkomna
Clara och Lena
Mediaateljén
[email protected]

i konstant utveckling ...

... "nya upptäckter hjälper oss enbart att ställa andra, nya frågor." /Stephen Hawking


... går livet vidare ...
//Maud E


Stephen William Hawking, född 8 januari 1942 i Oxford, England, är en brittisk kosmologiforskare och populärvetenskaplig författare. Han kom 1988 ut med boken "A Brief History of Time" (Kosmos - en kort historik) som sålde stort. Han har framför allt bidragit till två stora insikter inom den moderna fysiken:

  1. att om Albert Einsteins allmänna relativitetsteori är korrekt, måste det med nödvändighet finnas singulariteter. Denna teori utarbetade han tillsammans med Roger Penrose och sammanfattas i singularitetsteoremen.
  2. att svarta hål trots allt kan stråla ut energi, så kallad Hawkingstrålning (1970-talet).

Stephen Hawking tog i augusti 2003 emot minnespenningen över Oskar Klein i Stockholm.

Hawking lider av en muskelsjukdom, amyotrofisk lateralskleros (ALS), som gjort honom nästan helt förlamad. Han hör dock till det fåtal som drabbats av sjukdomen och fortfarande lever många år efter diagnosen. Han kommunicerar via en digital röstmaskin.


take a Leap!


To Leap! beyond the illusion, is to let go and live from inspiration ...

//Maud E


Leap! explores the ageless idea that the world is an illusion. Is the world literally an Illusion or is it just your perception that is the illusion? If the world is an illusion what then?

Leap! features interviews with contemporary visionaries, scientists and authors and takes you on a journey that offers you a powerful way to perceive yourself and the world.

Se trailern och läs mer



The purpose of Leap! is to invite each of us to live beyond the illusion by knowing what is really going on here.

RSS 2.0