ingefära ...
"ät ingefära varje dag, så får
apotekaren dö av hunger"
- gammalt kinesiskt talesätt -
apotekaren dö av hunger"
- gammalt kinesiskt talesätt -
Ingefärsfrukt med yougurt och honung - 4 port
3-4 apelsiner
1 granatäpple
1 dl vatten
1 dl ljust muscovadosocker
1 msk riven ingefära
servera med:
turkisk yougurt eller keso
några granatäppelkärnor
- Skala och skär apelsiner i skivor
- Rulla granatäpplet mot ett hårt underlag, så kärnorna lossnar. Dela det och gröp ur kärnorna ur ena halvan.
- Blanda kärnorna med apelsinskivorna i en skål - spara några till dekoration.
- Koka upp vatten, socker, riven ingefära - utan lock i ca 5 min - till en simmig lag.
- Låt svalna.
- Häll lagen över frukten och marinera ca 20 min i rumstemperatur.
PS! är en tidning om dig, dina känslor, dina relationer och din personliga utveckling. Här hittar du artiklarna om allt som rör ditt inre – om hur våra tankar och känslor påverkar själen och kroppen. Du får stöd, råd och verktyg för din egen utveckling.
Ingefärskakor - 45 stycken. Supergoda - framför allt till det egna örttét!!
150 g smör
¾ dl strösocker
2 msk hackad, syltad ingefära
½ tsk mald ingefära
4 dl vetemjöl
- Rör ihop smör och socker.
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop allt till en smidig deg.
- Ställ kallt en stund.
- Bred ut degen med hjälp av en gaffel till en stor kaka ca 25x35 cm, på en smord plåt.
- Grädda mitt i ugnen i 200° ca 13 minuter.
- Skär kakan i trekantiga bitar medan den är varm.
- Låt kakorna kallna på plåten.
Kommentarer
Trackback