ingefära ...

"ät ingefära varje dag, så får
apotekaren dö av hunger"
- gammalt kinesiskt talesätt -


Ingefärsfrukt med yougurt och honung - 4 port

3-4 apelsiner
1 granatäpple
1 dl vatten
1 dl ljust muscovadosocker
1 msk riven ingefära

servera med:
turkisk yougurt eller keso
några granatäppelkärnor

  1. Skala och skär apelsiner i skivor
  2. Rulla granatäpplet mot ett hårt underlag, så kärnorna lossnar. Dela det och gröp ur kärnorna ur ena halvan.
  3. Blanda kärnorna med apelsinskivorna i en skål - spara några till dekoration.
  4. Koka upp vatten, socker, riven ingefära - utan lock i ca 5 min - till en simmig lag.
  5. Låt svalna.
  6. Häll lagen över frukten och marinera ca 20 min i rumstemperatur.
källa: PS! Personlig utveckling och psykologi
PS! är en tidning om dig, dina känslor, dina relationer och din personliga utveckling. Här hittar du artiklarna om allt som rör ditt inre – om hur våra tankar och känslor påverkar själen och kroppen. Du får stöd, råd och verktyg för din egen utveckling.


Ingefärskakor - 45 stycken. Supergoda - framför allt till det egna örttét!!

150 g smör
¾ dl strösocker
2 msk hackad, syltad ingefära
½ tsk mald ingefära
4 dl vetemjöl

  1. Rör ihop smör och socker.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop allt till en smidig deg.
  3. Ställ kallt en stund.
  4. Bred ut degen med hjälp av en gaffel till en stor kaka ca 25x35 cm, på en smord plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 13 minuter.
  6. Skär kakan i trekantiga bitar medan den är varm.
  7. Låt kakorna kallna på plåten.
källa: Inred ute Reva Hllbäck, bokus.com och i min bokhylla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0