sabayonne ...

... riktigt gott alternativ till traditionell äggtoddy.


3 st ägg
3 st äggvitor
180 g socker
40 g cognac

Gör så här - tillagningstid ca 20 minuter
1. Placera en mindre kastrull i en större fylld med vatten och värm upp till ett vattenbad.
2. Vispa ägg, vitor och socker och häll i den mindre kastrullen.
3. Vispa över vattenbadet i 6-10 minuter tills röran är luftig och krämig.
4. Tillsätt cognac och vispa vidare i cirka 2 minuter.
5. Såsen är färdig att användas som den är eller som tillbehör till exempelvis en bärtartelette
- eller mitt tips en riktigt god chokladtryffel.


GLAD PÅSK
Maud E



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0